Η ηλικία δεν φαίνεται μόνο στο πρόσωπο

images_3042017_2_Women-Dating-After-the-Age-of-35.jpg

Χάρη στις αντιγηραντικές κρέμες που κυκλοφορούν στην αγορά και τις ειδικές θεραπείες στην κοσμετολογία που καθυστερούν τα σημάδια του γήρατος, είναι σχετικά εύκολο να κρατήσετε το πρόσωπό σας φρέσκο ​​και νεανικό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Όμως, ενώ μεγάλο μέρος των μεθόδων αντιγήρανσης στην κοσμετολογία εστιάζουν στο πρόσωπο, πολλοί από εμάς έχουμε την τάση να ξεχνάμε ότι και άλλα μέρη του σώματος δείχνουν την ηλικία μας και γερνάνε εξίσου -αν όχι πιο- γρήγορα. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι τα τέσσερα σημεία που τείνουν να γερνούν… ύπουλα και χωρίς προειδοποίηση είναι το στήθος, τα χείλη, τα χέρια και ο λαιμός. Ακόμα και οι άνθρωποι που ασχολούνται συστηματικά με την περιποίηση της επιδερμίδας τους, τείνουν να ξεχνούν αυτά τα βασικά σημεία – δείτε λοιπόν πώς μπορείτε να καθυστερήσετε εκεί τα σημάδια του γήρατος, προτού να είναι πολύ αργά!
Λύσεις που προσφέρει η κοσμετολογία για κάθε περίπτωση

Ρυτίδες στο στήθος
Όταν σκέφτεστε ένα παράδειγμα της γήρανσης του δέρματος, το «πόδι της χήνας» στις άκρες των ματιών και οι ρυτίδες στο μέτωπο είναι πιθανώς τα σημάδια που έρχονται πρώτα στο μυαλό σας. Αλλά το στήθος μας μπορεί επίσης να εμφανίσει βαθιές γραμμές. Παρόμοιο με την ευαίσθητη επιδερμίδα στο πρόσωπό σας, το ντεκολτέ σας είναι εξαιρετικά ευάλωτο στη φθορά του χρόνου, κυρίως λόγω της βλαβερής επίδρασης του ήλιου. Έτσι, εφοδιαστείτε με αντηλιακό με δείκτη SPF 45 και πάνω και χρησιμοποιήστε το 365 ημέρες το χρόνο – ναι, ακόμη και το χειμώνα, στην Ελλάδα ζούμε! Επίσης, η εφαρμογή μιας αντιγηραντικής κρέμας στην περιοχή θα κρατήσει το δέρμα σας ενυδατωμένο και απαλό.

Γραμμές στα χείλη
Εάν έχετε ήδη αρχίσει να παρατηρήσετε μικροσκοπικές, κάθετες γραμμές να ξεπροβάλλουν πάνω από το άνω χείλος σας, ήρθε η ώρα για να ξεκινήσετε τη φροντίδα της περιοχής. Αν είστε καπνιστής, καταστρέφετε το κολλαγόνο κάθε φορά που σουφρώνετε τα χείλη σας για να πάρετε μια τζούρα από το τσιγάρο. Επιπλέον, εάν οι βαθιές γραμμές γίνονται ήδη εμφανείς επάνω στα χείλη σας, ένας αντιγηραντικός ειδικός για τα χείλη ορός μπορεί να είναι απαραίτητος. Δοκιμάστε έναν για την ενυδάτωση και διατήρηση των χειλιών σας στη νεανική τους κατάσταση.

Ζαρωμένα χέρια
Τα χέρια σας είναι συνεχώς εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα, γεγονός που τα καθιστά πιο ευάλωτα και με αποτέλεσμα να χάνουν ευκολότερα την υγρασία τους, να στεγνώνουν και να εμφανίζουν τελικά ρυτίδες. Χρησιμοποιήστε μια παχιά κρέμα χεριών τη νύχτα για να κρατήσετε τα χέρια σας ενυδατωμένα και ανθεκτικά στην πρόωρη γήρανση. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, χρησιμοποιήστε μια εξειδικευμένη μάσκα χεριών η οποία θα αναζωογονήσει τα χέρια σας.

Διπλοσάγονο
Η χαλάρωση του δέρματος κάτω από το πηγούνι σας και στο λαιμό μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Φαίνεται να συμβαίνει αργά στην αρχή και ξαφνικά «ξεσπάει» μονομιάς! Για να καταπολεμηθεί, η κοσμετολογία συνιστά τη χρήση κάποιας τοπικής θεραπείες που να περιέχει πεπτίδια και ρετινόλη ώστε να τονωθεί η παραγωγή κολλαγόνου στην περιοχή.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/