Αποτρίχωση… ζάχαρη!

images_3042017_2_laser-hair-removal-very-dark-skin.jpg

Η χαλάουα πονάει, οι μηχανές αποτρίχωσης είναι δύσχρηστες, το λέιζερ ακριβό και απαιτεί επανειλημμένες επισκέψεις σε αισθητικό και το ξύρισμα δεν προσφέρει αποτελέσματα μεγάλης διάρκειας.

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι ένας από τους μεγάλους πονοκεφάλους του ωραίου φύλου που, σε αντίθεση με τους άνδρες που έκαναν μόδα το πυκνό μούσι ώστε να ξεμπερδέψουν με τον μπελά του καθημερινού ξυρίσματος, δεν μπορεί να αποφύγει. Ίσως όμως υπάρχει μια συνταγή από το παρελθόν που μπορεί να κάνει τη διαδικασία ευκολότερη, με βασικό συστατικό της την ζάχαρη!

Η συνταγή υπολογίζεται ότι έχει ζωή πολλών αιώνων, καθώς η δημιουργία της τοποθετείται στο 1900 π.Χ. στην Περσία – όπως καταλαβαίνετε έχει περάσει το τεστ του χρόνου με το παραπάνω! Χρησιμοποιώντας ένα μίγμα με βάση τη ζάχαρη ή το μέλι, οι γυναίκες της Περσίας επιτύγχαναν την απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας από το σώμα, χωρίς ταλαιπωρία και για αρκετό χρονικό διάστημα.

Το μίγμα είναι παχύρευστο, σαν μέλι, δεν κολλάει στο δέρμα και καταφέρνει να απομακρύνει τις τρίχες από τη ρίζα, με αποτέλεσμα να μην εμφανίζονται ξανά σύντομα. Η μέθοδος είναι εύχρηστη, ανώδυνη και κατάλληλή για όσες έχουν ιδιαίτερα ευαίσθητο δέρμα. Όσες θεωρούν το κερί και τη χαλάουα σχεδόν μεσαιωνικό βασανιστήριο, ίσως έχουν βρει μια εξαιρετική εναλλακτική.

Για να φτιάξετε τη δική σας αποτριχωτική συνταγή, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

– Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε δύο φλιτζάνια λευκή ζάχαρη, ένα τέταρτο του φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού και ένα τέταρτο του φλιτζανιού νερό.

– Ζεστάνετε το μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.

– Αφήστε το μείγμα να βράσει για περίπου 10 με 12 λεπτά, ανακατεύοντάς το μέχρι να αποκτήσει ένα ανοιχτό χρυσό χρώμα.

– Στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Αφού το μείγμα κρυώσει, χρησιμοποιήστε μια ξύλινη σπάτουλα για να το απλώσετε στο σημείο που θέλετε να αποτριχώσετε. Αφήστε το μερικά λεπτά να εισχωρήσει στους πόρους του δέρματος και χρησιμοποιήστε πάνινες λωρίδες για να το απομακρύνετε μαζί με τις τρίχες, τραβώντας τις με φορά αντίθετη από εκείνην που μεγαλώνουν. Εφαρμόστε τη μέθοδο με μεγαλύτερη προσοχή στις ευαίσθητες περιοχές.

Η αποτρίχωσή σας θα κρατήσει αρκετό καιρό και έπειτα από μερικές επαναλήψεις, μπορεί να φανεί αποτελεσματική ακόμη και για έξι εβδομάδες!

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/