Σαλάτα με γαρίδες, καλαμπόκι και αβοκάντο

images_0aaaaaaa2garides.jpg

Υλικά

    280 γραμμάρια Καλαμπόκι
    2 Αβοκάντο
    10 Ντομάτες λιαστές
    10 μεγάλες Γαρίδες
    χυμό Λεμόνι
    3 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
    1/2 κουταλάκι του γλυκού Τζίντζερ
    1/2 κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα
    Αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό και το αφήνετε να κοχλάσει για 5-6 λεπτά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τις γαρίδες. Τις αφήνετε να βράσουν για ελάχιστα λεπτά περίπου 5 με 7 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος τους.

Αφού βράσουν τις αφήνετε να κρυώσουν και τις καθαρίζετε. (Προτιμήστε φρέσκιες γαρίδες, μπορεί αν είναι πιο χρονοβόρα η διαδικασία του καθαρισμού τους όμως είναι υπερτερούν ποιοτικά και γευστικά των κατεψυγμένων, καθαρισμένων και προβρασμένων γαρίδων του εμπορίου).

Στη συνέχεια, βράζετε, στραγγίζετε το καλαμπόκι

 

Κόβετε τα αβοκάντο σε λεπτές φέτες.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το χυμό του λεμονιού με το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και προσθέτετε το αβοκάντο.

Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το τζίντζερ και την πάπρικα. Προσθέτετε τις γαρίδες, το καλαμπόκι και τις λιαστές ντομάτες και τέλος το αβοκάντο με τη σάλτσα.

Ανακατεύετε και σερβίρετε.

Πηγή : http://www.apostoloschronopoulos.gr/

Χρονόπουλος Α.Απόστολος
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος