
Υλικά
1 κιλό στρααγγιστό γιαούρτι
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια σε σκόνη
για τα καραμελωμένα καρύδια:
150γρ καρύδια
100 γρ καστανή ζάχαρη
για την σως καραμέλας:
100 γρ καστανή ζάχαρη
100 γρ γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
1.Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για το παγωτό και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
2. Βάζουμε σέ ένα αντικολλητικό τηγάνι την ζάχαρη να καεί σε μέτρια φωτιά,όταν λιώσει και πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα τότε ρίχνουμε μέσα και τα καρύδια και ανακατεύουμε γρήγορα. Βάζουμε τα καραμελωμένα καρύδια μέσα στο παγωτό που χτυπήσαμε με το μίξερ και έπειτα τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιτστον 5 ώρες.
3. Για την σως καραμέλας βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι την ζάχαρη να λιώσει και όταν πάρει χρυσαφένιο χρώμα ρίχνουμε προσεχτικά το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε την σως πάνω από το παγωτό.
Πηγή : Νίκη Χρήστου
http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/