Παγωτό γιαούρτι με καραμελωμένα καρύδια και σως καραμέλας

images_0aaaaagiaou.jpg

Υλικά

1 κιλό στρααγγιστό γιαούρτι

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα

1 βανίλια σε σκόνη

για τα καραμελωμένα καρύδια:

150γρ καρύδια

100 γρ καστανή ζάχαρη

για την σως καραμέλας:

100 γρ καστανή ζάχαρη

100 γρ γάλα εβαπορέ

Εκτέλεση

1.Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για το παγωτό και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.

2. Βάζουμε σέ ένα αντικολλητικό τηγάνι την ζάχαρη να καεί σε μέτρια φωτιά,όταν λιώσει και πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα τότε ρίχνουμε μέσα και τα καρύδια και ανακατεύουμε γρήγορα. Βάζουμε τα καραμελωμένα καρύδια μέσα στο παγωτό που χτυπήσαμε με το μίξερ και έπειτα τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιτστον 5 ώρες.

3. Για την σως καραμέλας βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι την ζάχαρη να λιώσει και όταν πάρει χρυσαφένιο χρώμα ρίχνουμε προσεχτικά το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε την σως πάνω από το παγωτό.

Πηγή : Νίκη Χρήστου
          http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/