5 Θησαυροί που το φθινοπωρινό decluttering φέρνει στο φως

Με τα σχολεία να έχουν ξεκινήσει, και τις καλοκαιρινές διακοπές να έχουν ολοκληρωθεί οριστικά (μαζί με τις αποδράσεις της τελευταίας στιγμής), θα μπορούσε να πει κανείς ότι το φθινόπωρο έχει έρθει για τα καλά. Και όπως πάντα φέρνει έναν αέρα αλλαγής, ανανέωσης και αναδιοργάνωσης. Ανάμεσα στις προσωπικές επιθυμίες και τις υποχρεώσεις που δημιουργούνται, ανήκει και το ετήσιο ή εποχιακό decluttering, που δεν είναι τίποτα διαφορετικό από το γνωστό ξεκαθάρισμα, Τα πράγματα σου κατηγοριοποιούνται σε αυτά που είναι χρήσιμα για την καθημερινότητά σου, και σε αυτά που απλώς καταλαμβάνουν χώρο, και θα ήταν ωφέλιμο να πραγματοποιηθούν.
Άλλωστε, η απελευθέρωση χώρου φέρνει και ψυχική ευεξία. Δεν είναι τυχαία η υιοθέτηση του μινιμαλισμού.

Μπορεί ωστόσο μέσα από αυτό το “ξεσκόνισμα” να προκύψει και κάποιο επιπλέον όφελος; Ας πούμε οικονομικό; Σίγουρα μπορεί, αλλά σίγουρα εξαρτάται από το μέρος που το πραγματοποιείς και τα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει.

Συλλεκτικά Νομίσματα

Σαν χώρα που μετράει 2 δεκαετίες από την καθιέρωση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, δεν είναι καθόλου απίθανο να βρείτε σε κάποια γωνιά που σας είχε ξεφύγει χαρτονομίσματα ή κέρματα δραχμών, αλλά και ευρώ με ιδιαίτερες αναπαραστάσεις, σε περιορισμένο αριθμό.  Ανά καιρούς, ανακοινώνονται νέα νομίσματα που χαρακτηρίζονται ως σπάνια, και η ανταλλακτική τους αξίας αντιστοιχεί σε χιλιάδες ευρώ.
Έτσι αν συναντήσετε κάτι τέτοιο, κάντε τον απαραίτητο έλεγχο προτού τα πετάξετε.
Αν και σαν στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς, σίγουρα τους αξίζει μια θέση.

Οικογενειακά Κοσμήματα

Αν έχετε βιώσει στο παρελθόν μια οικογενειακή απώλεια, μέσα στην πίεση που δημιουργεί η τακτοποίηση και δωρεά των προσωπικών αντικειμένων, και φυσικά προσθέτοντας το συναισθηματικό φορτίο, είναι πολύ πιθανόν να αφήσατε κάποια πράγματα για αργότερα, κι αυτό να σβήστηκε εντελώς από τη μνήμη σας. Το “αργότερα” έφτασε και σας έφερε αντιμέτωπους με ένα πλήθος περίτεχνων κοσμημάτων και αξεσουάρ ομορφιάς, με τις ρίζες τους στο βαθύ παρελθόν. Και σε αυτή την περίπτωση, καμία απόφαση δεν συνίσταται να ληφθεί, χωρίς τη γνώμη ενός ειδικού επαγγελματία στις εκτιμήσεις κοσμημάτων από τη Fasma Hellas. Το μόνο σημείο που χρήζει προσοχής στην οποιαδήποτε συνεργασία επιλέξετε, είναι η πιστοποίηση γνησιότητας.

Vintage Ρούχα

Η μόδα μας έχει αποδείξει πολλαπλά ότι ανακυκλώνεται ανά 20-30 χρόνια.
Έτσι από εκεί που δεν το περιμένατε, μπορεί να ανακαλύψετε το νέο αγαπημένο σας ένδυμα για την επερχόμενη σεζόν. Φυσικά, η τάση της αγοράς, προσφέρει και τη δυνατότητα να (καλο)πουλήσετε όσα ρούχα δεν ταιριάζουν στην αισθητική σας, ή απλώς περισσεύουν από το ενδυματολογικό σας χρονοδιάγραμμα.

Μυστικά

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε δει μεγάλες αποκαλύψεις και οικογενειακά μυστικά να έρχονται στο φως, μετά από την απλή απόφαση κάποιου να κάνει μια ολική ανακατανομή στους αποθηκευτικούς χώρους. Όμως, ο κινηματογράφος είναι εμπνευσμένος από τη ζωή, και τα πιο εξωπραγματικά σενάρια τα έχουμε δει στις ειδήσεις και όχι στη μεγάλη οθόνη. Τίτλοι ιδιοκτησίας που αγνοούσατε, παράλληλοι δεσμοί των γονιών σας (ή ακόμη και ετεροθαλή αδέρφια!), παράνομες δραστηριότητες, και πολλά ακόμη που θα σας αφήσουν άφωνους, δεν μπορούν να αποκλειστούν.

Αναμνήσεις

Και τέλος, φυσικά, το πιο συνηθισμένο πράγμα πάνω στο οποίο μπορούμε να σκοντάψουμε, είναι τα αναμνηστικά. Οικογενειακές και σχολικές, φωτογραφίες, παιδικά λευκώματα, τα ραβασάκια και τις αφιερώσεις που μας χάρισε το πρώτο μας φλερτ, και φυσικά για τους παλαιότερους σημαντικές στιγμές, γραμμένες σε TDK και VHR.