Να γιατί είναι καλή ιδέα να κατεβάσετε μία εφαρμογή fitness στο κινητό σας;

tet.jpg

Όποτε τελειώνει ο χρόνος, βάζουμε νέους στόχους για τον επόμενο χρόνο και τις περισσότερες φορές ένας από αυτούς είναι να τρώμε περισσότερο υγιεινά και να τηρούμε εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής. Σίγουρα τα πεντανόστιμα μελομακάρονα και κουραμπιέδες, αλλά και το γιορτινό τραπέζι παίζουν έναν ρόλο σε αυτό, καθώς όλοι βάζουμε μερικά κιλά κατά την διάρκεια των εορτών. Αν θέλετε να ‘μπείτε σε πρόγραμμα’, τότε θεωρούμε ότι το να κατεβάσετε μία εφαρμογή για fitness είναι το καλύτερο πρώτο βήμα.

Το πρώτο βήμα προς έναν καλύτερο τρόπο ζωής

Το διαδίκτυο σε αυτό το κομμάτι τουλάχιστον είναι πολλές φορές περισσότερο παραπλανητικό παρά βοηθάει. Keto, Adkins, Vegan, Carnivore, και άλλες αμέτρητες δίαιτες οι οποίες δε θα έπρεπε κανείς να ακολουθεί χωρίς τη καθοδήγηση διαιτολόγου, ενώ ακόμα και προγράμματα γυμναστικής για μασίστες ή crossfit, σίγουρα δε θα ωφελήσουν μία γυναίκα στα 55.

Ανάμεσα στις αγαπημένες σας εφαρμογές όπως Instagram, casino.netbet.gr, TikTok και Candy Crush, σίγουρα χωράει και μία άκρως βοηθητική εφαρμογή fitness η οποία θα σας δώσει τα απαραίτητα εργαλεία για να γίνεται fit.

Τι μπορεί να μου προσφέρει μία εφαρμογή fitness;

Εν συντομία τρία πράγματα: Προγράμματα γυμναστικής, μέτρηση θερμίδων από διάφορα φαγητά (ορισμένες προσφέρουν και προγράμματα διατροφής), καθώς και παρακολούθηση της προόδου σας.

Η γυμναστική είναι πολύ σημαντική για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα είδη γυμναστικής κατάλληλα για όλους τους ανθρώπους. Για τον λόγο αυτό μία κατάλληλη εφαρμογή δε θα σας πρότεινε να τρέχετε μαραθώνιο κάθε μέρα ούτε θα σας προτείνει να σηκώνετε κιλά πρωταθλητή στην άρση βαρών. Με ένα κατάλληλο πρόγραμμα γυμναστικής κομμένο και ραμμένο στις δυνατότητες σας, στην ηλικία σας και τον χρόνο που μπορείτε να αφιερώσετε, μπορείτε να δείτε θαύματα.

Από την άλλη, είναι επίσης πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι είναι κατάλληλο για διατροφή και τι όχι. Μπορεί ο χυλός που κάνετε για πρωινό να έχει τα πιο υγιεινά υλικά, όπως φυστικοβούτυρο, ταχίνι, μέλι, ξηρούς καρπούς. Ωστόσο οι θερμίδες αυτού μπορεί  να φτάνουν ενός αυτές ενός ολόκληρου μεσημεριανού γεύματος. Επίσης, μπορείτε ακόμα και σε μια έξοδο για φαγητό να αποφύγετε εύκολα τις πιο ‘παχυντικές’ επιλογές, με μία γρήγορη αναζήτηση στην εφαρμογή fitness που έχετε εγκαταστήσει.

Παρακολούθηση της προόδου σας – Το μέλλον σας στο fitness

Με λίγη προσοχή τα πρώτα κιλά δε θα αργήσουν να χαθούν, ωστόσο αυτό είναι το εύκολο κομμάτι για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Η διαδικασία θα πρέπει να είναι αργή και σταθερή και όχι γρήγορη και χωρίς προγραμματισμό.

Μία εξαντλητική δίαιτα το μόνο που θα σας προσφέρει είναι μερικά κιλά μείον, τα οποία τις περισσότερες φορές είναι απλά ‘υγρά’, καθώς και ψυχολογική και σωματική κατάπτωση. Για αυτό θα πρέπει να ακολουθείτε ένα σταθερό πρόγραμμα, να μην είστε ανυπόμονοι/νες και να παρακολουθείτε την πορεία σας τακτικά και με μέτρο.

Σίγουρα θα υπάρξουν μερικές ατασθαλίες όπως τα γενέθλια ενός συναδέλφου ή ένας γάμος, όπου εκεί πολύ πιθανόν να παρεκλίνετε από το πρόγραμμα διατροφής. Μπορεί ακόμα μία μέρα να νιώθετε κούραση και εξάντληση και να μην κάνετε γυμναστική. Αυτό όμως δεν πρέπει να σας απογοητεύει και να παρατήσετε τον στόχο σας. Απλά το αποδέχεστε, το καταγράφετε στην εφαρμογή, και συνεχίζετε την επόμενη ημέρα από εκεί που σταματήσατε.

Μία εφαρμογή fitness θα γίνει ο καλύτερος σας φίλος, αρκεί να μάθετε να ζείτε μαζί της και σίγουρα θα δείτε αποτέλεσμα στο σώμα και την υγεία σας στο άμεσο μέλλον.