Διατροφική Ελευθερία στο MyFlex με τον Δημήτρη Οικονομάκη

team-1024x1024-1.jpg

Πόσες φορές το πήρες απόφαση ότι θα αρχίσεις να προσέχεις την υγεία σου και να τρως φαγητά που θρέφουν και κάνουν καλό στο μυαλό και το σώμα, αλλά μετά από λίγες μέρες τα παράτησες;

Δεν χρειάζεται ούτε να ντρέπεσαι ούτε και να στενοχωριέσαι για την κακή πορεία μιας τέτοιας προσπάθειας. Πρώτα, πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η ακλόνητη επιθυμία να προσέξουμε και να φροντίσουμε τον εαυτό μας είναι το πρωταρχικό και βασικό κριτήριο που θα πρέπει να πληρούμε για να έχουμε το κίνητρο να επιτύχουμε όλες τις πνευματικές και σωματικές βελτιώσεις που κυνηγάμε.

Όση θέληση όμως και αν έχει κάποιος να αποκτήσει έναν υγιή τρόπο ζωής, δεν θα καταφέρει να υιοθετήσει υγιεινές συνήθειες αν δεν λαμβάνει αρκετές θερμίδες μέσα στην μέρα, για να έχει την απαραίτητη ενέργεια να ζει και να κινείται, ή αν το φαγητό από πηγή απόλαυσης έχει μετατραπεί σε φόβο και αγγαρεία.

Ο Δημήτρης Οικονομάκης ως ειδικός εφαρμογών Διαιτολογίας δημιούργησε το myflex.gr ώστε να εφοδιάζει όσους το επιθυμούν με τις απαραίτητες βάσεις, το κίνητρο και τις γνώσεις να χτίσουν μια υγιή σχέση με το φαγητό και να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη που αυτό έχει να τους χαρίσει. Μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά η ευέλικτη διατροφή είναι το μυστικό για να φτιάξεις το σώμα των ονείρων σου συνεχίζοντας να ζεις με απόλυτη διατροφική ελευθερία.

Τι ακριβώς είναι η ευέλικτη διατροφή;

Πρόκειται για ένα εξατομικευμένο πλάνο διατροφής που μέσα από χορταστικά και θρεπτικά γεύματα επιτρέπει στον μεταβολισμό σου να πάρει μπρος και να λειτουργεί ολόκληρος ο οργανισμός σου στο έπακρο.

Το κάθε γεύμα που προτείνεται έχει διαμορφωθεί με τρόπο ώστε ο οργανισμός να έχει λάβει επαρκώς στο τέλος της κάθε μέρας όλες τις ποσότητες σε μακροθρεπτικά συστατικά, ή πιο συγκεκριμένα σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λιπαρά, που χρειάζεται. Με άλλα λόγια, μπορείς να πάψεις να βλέπεις το φαγητό σαν λαχταριστές αλλά διαβολικές θερμίδες από τις οποίες δεν θα μπορείς να απαλλαγείς και να είναι πλέον μια νόστιμη πηγή θρεπτικών συστατικών.

Μπορώ να φάω ό,τι θέλω στην ευέλικτη διατροφή;

Πρακτικά ναι. Ο Δημήτρης Οικονομάκης και η ομάδα του στοχεύουν στο να σε βοηθήσουν να μάθεις γιατί κάποια φαγητά είναι καλύτερα για σένα από κάποια άλλα και πώς να κάνεις έξυπνες διατροφικές επιλογές, ώστε να φροντίζεις τον εαυτό σου. Στα καταστήματα Flexstores θα δεις να πουλιούνται πατατάκια και σιρόπια, που θεωρούνται ανθυγιεινά προϊόντα. Αν προσέξεις όμως την λίστα με τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα και την διατροφική δήλωση πάνω στην συσκευασία, θα διαπιστώσεις ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Άρα δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, ειδικά όταν καταναλώνεις υγιεινές εκδοχές ανθυγιεινών τροφίμων.

Έχω ένα πρόβλημα υγείας. Μπορώ να εφαρμόσω την ευέλικτη διατροφή;

Φυσικά και ναι. Όπως ειπώθηκε παραπάνω, το πλάνο διατροφής σε αυτό το πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο βάσει του ιατρικού ιστορικού, των αλλεργιών ή της δυσανεξίας σε κάποιο υλικό, την σωματική κατάσταση και τα διατροφικά γούστα του κάθε ανθρώπου. Μάλιστα, ακόμα και στο τελικό προσωπικό εβδομαδιαίο πλάνο που δίνεται στον κάθε πελάτη, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές για το κάθε γεύμα, ώστε πάντα να υπάρχει ενθουσιασμός και ανυπομονησία για την ώρα του φαγητού.