Τι είναι η Καθαρή Πρωτεΐνη Whey και πως μπορεί να σε βοηθήσει

1.jpg

Τα τελευταία χρόνια πολλά είναι αυτά που λέγονται και γράφονται για τα συμπληρώματα πρωτεΐνης τα οποία κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.

Πλέον μπορεί να βρει κανείς πολλά συμπληρώματα διατροφής πρωτεΐνης έτοιμα να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα από ανάγκες.

Ανάμεσα σε αυτά αξιοζήλευτη είναι η θέση που έχει η πρωτεΐνη ορού γάλακτος ή αλλιώς πρωτεΐνη Whey. Μέσα σε ένα κόσμο που συνεχίζει να διευρύνεται, η πρωτεΐνη Whey κρατάει τα σκήπτρα της πρώτης επιλογής του αγοραστικού κοινού.

Τι είναι η πρωτεΐνη Whey

Πρόκειται για ένα είδος πρωτεΐνης που προέρχεται από τον ορό γάλακτος και αποτελεί ιδανική λύση για όλους όσους θέλουν να χτίσουν μυϊκή μάζα σώματος. Ο Ορός γάλακτος είναι το υγρό που παραμένει μετά από την παρασκευή τυριού και αποτελείται από συνδυασμό πρωτεϊνών με άλλα στοιχεία.

Η πρωτεΐνη Whey είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική εξαιτίας της ιδιότητας που έχει να απορροφάται εύκολα από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η απορρόφησή της μάλιστα είναι μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο είδος τροφής ή συμπλήρωμα διατροφής.

Σε ποιους απευθύνεται η πρωτεΐνη Whey

Είναι μια μορφή πρωτεΐνης που παρέχει άριστα αποτελέσματα σε όλες τις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Απώλεια λίπους
  • Χτίσιμο μυϊκής μάζας
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και θωράκιση του οργανισμού από τις ασθένειες

Αποτελεί επίσης εξαιρετική λύση για τους αθλητές. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Από τη μία πλευρά όπως έχει ήδη αναφερθεί αποτελεί έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο οικοδόμησης μυϊκής μάζας. Επιπλέον χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση των μυών μετά την άσκηση καθώς επιταχύνει την παραπάνω διαδικασία.

Η Καθαρή Πρωτεΐνη

Η Καθαρή πρωτεΐνη είναι ένα σκεύασμα πρωτεΐνης από το οποίο έχει αφαιρεθεί το λίπος και την ίδια στιγμή είναι χαμηλό σε βιοενεργές ενώσεις. Στην αγορά η Καθαρή Πρωτεΐνη απαντάται με την ονομασία isolated.

Από τις πρωτεΐνες που κυκλοφορούν στην αγορά η καθαρότερη μορφή είναι η Whey Isolated, στην οποία οι συγκεντρώσεις πρωτεϊνών είναι κατά 90% υψηλότερες.