Ορθοπεδικά είδη: Τι είναι τα προσθετικά μέλη και πώς διευκολύνουν την καθημερινότητα

Στα ορθοπεδικά είδη υπάρχει μία κατηγορία που ονομάζονται προσθετικά μέλη και προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις στα άτομα που έχουν υποστεί ακρωτηριασμούς των κάτω άκρων, αλλά και των άνω.

Η επιτυχία τους βρίσκεται στην εξομοίωση και την φυσικότητα, την άνεση και την ελαφρότητα, καθώς και στην εύκολη και απόλυτη εφαρμογή στο σώμα του ατόμου.

Ας δούμε μερικές κατηγορίες προσθετικών μελών.

Τεχνητό χέρι

Το τεχνητό χέρι μπορεί να είναι για ένα τμήμα ή και ολόκληρο το χέρι. Βοηθά στο άτομο να ανταποκρίνεται στην καθημερινότητα του, να νιώθει ξανά ολοκληρωμένο, να φορά κανονικά τα ρούχα του με ιδανική εφαρμογή, να μην βιώνει κοινωνικό άγχος και φυσικά να διατηρεί την ισορροπία του.

Στην κατηγορία των τεχνητών χεριών υπάρχουν καινοτόμες λύσεις όπως προσθετικά δάχτυλα, βραχίονες ή και ολόκληρα χέρια τα οποία δένουν στον ώμο.

Μία πολύ σημαντική τεχνολογία αιχμής στα προσθετικά χέρια είναι οι αποχρώσεις του δέρματος και οι λεπτομερείς του χεριού, που μπορούν να αποδοθούν πάνω τους ώστε να δείχνουν συμμετρικά με το αντίστοιχο φυσικό μέλος.

Τεχνητά πόδια

Το πρόσθετο μέλος ποδιού είναι η λύση για όσους ανθρώπους έχουν υποστεί ακρωτηριασμούς των κάτω άκρων.

Είναι μία πολύ σημαντική λύση που απαιτεί πολύ προσεκτική κατασκευή, ώστε να φτάσει στην ομοιομορφία και να την εξομοίωση με τα φυσικά χαρακτηριστικά των ποδιών. Τα προσθετικά μέλη των κάτω άκρων είναι πολλά και περιλαμβάνουν:

Με κάποια από αυτά, ανάλογα την φυσική κατάσταση και την περίπτωση, το άτομο μπορεί να βαδίζει κανονικά και να είναι λειτουργικό στην καθημερινότητα του.

Πολύ σημαντικός είναι ο σχεδιασμός του κάθε τεχνητού ποδιού, ώστε να έχει την ιδανική εφαρμογή, να είναι ελαφρύ και να έχει τις σωστές διαστάσεις.

Τα υλικά και η υψηλή τεχνογνωσία προσφέρουν αντοχή και σταθερότητα, κάτι που είναι από τις βασικές αρχές ενός καλού τεχνητού μέλους.

Πως θα επιλέξω τα κατάλληλα;

Τα τεχνητά μέλη είναι κάτι στο οποίο πρέπει να υπάρχει υψηλή τεχνογνωσία, αφοσίωση και μεγάλη εμπειρία για να κατασκευαστούν σωστά.

Όλα αυτά μαζί με τα εξαιρετικής ποιότητας και πολύ σύγχρονα υλικά και τις μοναδικές ασυναγώνιστες τιμές μπορούν να σας τα προσφέρουν τα καταστήματα https://orthoway.gr/ σε Αθήνα, Πάτρα και Κρήτη για ορθοπεδικά είδη που πραγματικά είναι λειτουργικά και συμφέρουν.