1 φλυτζάνι=237 ml νερό (Τα φλυτζάνια είναι του γαλλικού καφέ και όχι κούπες.).

85 γρ κρέας, πουλερικά ή ψάρια ισοδυναμούν με το μέγεθος ενός πακέτου τραπουλόχαρτων
113 γρ κρέας, πουλερικά ή ψάρια ισοδυναμούν με το μέγεθος μιας γυναικείας παλάμης
170 γρ κρέας, πουλερικά ή ψάρια ισοδυναμούν με το μέγεθος μιας αντρικής παλάμης

Όλα τα φαγητά αναφέρονται με τις μερίδες τους π.χ. ένα φλυτζάνι ή 85γρ κτλ, ζυγισμένα μαγειρεμένα. Όταν ξεκινήσετε το πρόγραμμα διατροφής σας, είναι ωφέλιμο να συγκρίνετε και να ζυγίσετε τις ποσότητες του φαγητού σας για να εξοικειωθείτε π.χ. 85 γρ κρέατος αντιστοιχούν με το μέγεθος ενός πακέτου τραπουλόχαρτων. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε την δυνατότητα όταν χρειαστεί να φάτε εκτός σπιτιού να ξεχωρίσετε τις ποσότητες που πρέπει να καταναλώσετε χωρίς να παρεκλείνετε από το πρόγραμμά σας
Σε κάθε σαλάτα και κάθε μερίδα βάζουμε από 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Η σαλάτα μπορεί να είναι κάθε είδους (λαχανικό εννοείται).
Ο καφές επιτρέπεται με όσο το δυνατόν περιορισμένη ζάχαρη ή υποκατάστατο(κοφτό κουταλάκι ζάχαρη ή ζαχαρίνη).
Φρούτο της αρεσκείας σας (μετρίου μεγέθους) και χυμός καλύτερα φυσικός, διαφορετικά χωρίς ζάχαρη. Να αποφεύγονται τα αναψυκτικά.
Σε περίπτωση ιδιαίτερης επιθυμίας για γλυκό 1 ζελέ ή 2 μπισκότα απλά πτι μπερ ή 1 σοκολατάκι ή 1 μπάρα δημητριακών.
Οι μέρες δεν είναι απαραίτητο να γίνουν με αυτή τη σειρά. Μην μπερδέψετε όμως τα γεύματα π.χ. δείπνο 1ης ημέρας και μεσημ. 2ης ημέρας.
Το κρέας, το ψάρι, το ρύζι και οι πατάτες ψητά ή βραστά.
30γρ φέτα είναι όσο ένα σπιρτόκουτο.
Το γάλα μπορεί να αντικατασταθεί από γιαούρτι. 1 φέτα ψωμί από 2 κριτσίνια ή 2 φρυγανιές ή ½ κουλούρι ή 1 παξιμάδι ή 30γρ δημητριακά.
Χρησιμοποιούμε μόνο ελαιόλαδο και ποτέ βούτυρο στο μαγείρεμα και προσέχουμε τη χρήση του αλατιού. Όσο το δυνατόν μειωμένη.
Η φέτα ψωμιού να είναι τόσο λεπτή, όσο η φέτα του τοστ.