Βέρες γάμου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν επιλέξεις!

81340-81341_2048x20481.jpg

Οι βέρες γάμου και αρραβώνα είναι σύμβολα αιώνιας αγάπης, πίστης και αφοσίωσης. Πόσες φορές έχετε σκεφτεί όμως τι πραγματικά συμβολίζουν και γιατί είναι από τόσο πολύτιμα μέταλλα;

Η συμβολική αξία τους

Δεν είναι ένα τυπικό κόσμημα, αν και φοριούνται καθημερινά και αυτός είναι ο λόγος που τις κάνει τόσο ξεχωριστές, η συμβολική αξία τους.

Έχουν διπλό σκοπό, ο πρώτος είναι η κοινοποίηση στους άλλους πως το άτομο βρίσκεται σε έναν σοβαρό δεσμό, μέσα από τον οποίο έχει βρει το νόημα και πορεύεται ως ένα με τον/τη σύντροφο του στον κόσμο. Γι’ αυτό και είναι πανομοιότυπες εξωτερικά, αλλά μπορεί να είναι χαραγμένες εσωτερικά.

Ο δεύτερος είναι να υπενθυμίζουν στο ίδιο το άτομο πως έχει ολοκληρωθεί συναισθηματικά και βρίσκεται σε μία πλήρη αρμονία όπως ο κύκλος. Επιπλέον το μέταλλο συμβολίζει την ισχύ του δεσμού του και την αντίσταση στη φθορά.

Τα υλικά

Μιλώντας για φθορά και ισχύ, δεν είναι τυχαίο πως οι βέρες γάμου κατασκευάζονται από ακριβά μέταλλα και κράματα και διακοσμούνται με πολύτιμους λίθους. Ακόμα και ίδια τα υλικά αντανακλούν έναν συμβολισμό όχι μόνο προς την αντοχή του δεσμού του γάμου, αλλά και προς τις ιδιότητες του.

Οι χρυσές βέρες γάμου είναι οι πιο κλασσικές και οι πιο παλιές. Ο χρυσός, είναι το μέταλλο που αγάπησε περισσότερο απ’ όλα ο άνθρωπος και είναι η βάση της αξίας όλων των πραγμάτων. Μία βέρα από χρυσό συμβολίζει αυτό ακριβώς, την υψηλή αξία που έχει η ένωση των δύο ανθρώπων.

Μία πιο μοντέρνα εκδοχή είναι οι λευκόχρυσες βέρες. Ο λευκόχρυσος ή πλατίνα, είναι ένα από τα πιο ακριβά μέταλλα. Το ασημένιο του χρώμα, αλλά η ανικανότητα του να θαμπώσει, σε αντίθεση με το ασήμι, το καθιστούν ένα μέταλλο που συμβολίζει την αγνότητα, την λάμψη και την συνέχεια στον χρόνο.

Παράλληλα η κομψότητα του, του επιτρέπουν να συνδυάζεται με πολλά και διαφορετικά στυλ μέσα στην καθημερινότητα. Έτσι είναι ένα από τα δημοφιλέστερα υλικά για την κατασκευή βερών.

Νέες τάσεις

Όπως σε όλα τα πράγματα, πέρα από τη συμβολική αξία υπάρχει και η μόδα. Σήμερα κάποιος μπορεί να βρει απλές και λιτές μονόχρωμες βέρες γάμου που κινούνται στην απόλυτα και την μινιμαλιστική φιλοσοφία, περίτεχνα έργα τέχνης που φοριούνται με πολύτιμους λίθους, αλλά και δίχρωμες βέρες που συνδυάζουν διαφορετικές αποχρώσεις του χρυσού.

Αυτές οι δίχρωμες βέρες γάμου στοχεύουν στο να εντυπωσιάζουν και να είναι μοναδικά αρμονικές. Οι συνδυασμοί και τα σχέδια είναι άπειρα. Μπορεί να εμπλέκεται ο τυπικός χρυσός, ο ροζ χρυσός, ο λευκόχρυσος και ο μαύρος λευκόχρυσος που είναι η τελευταία τάση.

Ένα ζευγάρι μπορεί να διαλέξει τις βέρες που πραγματικά εκφράζουν την αισθητική του και θα μείνουν για πάντα στο χρόνο.

Όλα τα νέα σχέδια

Εάν αναζητάτε τα πιο σύγχρονα και μοντέρνα σχέδια ή θέλετε έναν πιο κλασσικό σχεδιασμό για τις βέρες γάμου ή αρραβώνα, που να αντανακλούν αυτό που σημαίνει πραγματικά για εσάς η ένωση με το άλλο πρόσωπο, τότε επισκεφτείτε goldy.gr και βρείτε τις πιο περίτεχνες βέρες γάμου και πολλά άλλα κοσμήματα σε μοναδικές τιμές.