Κατσίκι ή αρνί καπαμάς

images_582018_arni-kapama.jpg

Υλικά

    Κατσίκι ή αρνί 2 κιλά και 500 γρ σπάλα    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κουταλιά της σούπας    
    Βούτυρο 3 κουταλιές της σούπας    
    Ντοματοπολτός 2 1/2 κουταλιές της σούπας    
    Κρασί λευκό 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Γαρύφαλλα 2-3
    Κανέλα 1 ξυλάκι    
    Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Νερό 3 φλυτζάνια του τσαγιού  

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, τα αλευρώνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει, προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να ροδοκοκκινίσει. Το σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, τα γαρύφαλλα, την κανέλα και το νερό, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει. Πρέπει να μείνει το κρέας με πηχτή σάλτσα στο τέλος. Σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή ρύζι.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/