Πιτάκια – ζυμαράκια για μεζέδες

images_582018_zumarakia-gia-mezedes.jpg

Υλικά

    Νισεστέ 3 κουταλιές της σούπας για το φύλλο    
    Γάλα εβαπορέ 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Μπέικιν πάουντερ 3 1/2 κουταλάκια του γλυκού
    Βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας    
    Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού  

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, βάζουμε το baking powder, το βούτυρο και με τα δάκτυλα μας το τρίβουμε και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στην μέση και ρίχνουμε το γάλα (όχι όλο κρατάμε τα 3/4), ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια μας. Στο πάγκο της κουζίνας ή σε ένα τραπέζι ρίχνουμε τον νισεστέ, κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια και τα ανοίγουμε σε φύλλο. Τα κόβουμε με ένα ποτήρι του κρασιού σε κύκλους ή με ένα πιατάκι του γλυκού. Τα βάζουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο και τα αλείφουμε με το γάλα που κρατήσαμε. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Όταν ψηθούν μπορούμε να κόψουμε στην μέση και να βάλουμε ζαμπόν, τυρί και ότι άλλο θέλουμε. Σερβίρονται ζεστά.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/