Ρεβύθια με μοσχαράκι

images_1272017_2_Ρεβίθια-με-μοσχαράκι.jpg

Υλικά

    Ρεβύθια 500 γρ    
    Κρεμμύδια 2 μεγάλα ψιλοκομμένα    
    Μοσχαράκι ή αρνί 700 γρ κομμένο μερίδες    
    Ντοματάκια 1 κουτί    
    Βούτυρο 3 κουταλιές της σούπας    
    Αλάτι – πιπέρι
    Φύλλο δάφνης 1    
    Πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας  

 

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε ζεστό νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε για μισή ώρα στην χύτρα να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε. Στην κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε και στη συνέχεια βάζουμε το κρέας το σοτάρουμε και αυτό καλά, ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, την δάφνη και τέλος τα βρασμένα ρεβύθια και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ακόμη στην χύτρα (σε κατσαρόλα θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο μαγειρέματος). Συνοδεύεται πολύ ωραία με ρύζι.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/