Γιουβαρλάκια

images_1272017_2_Γιουβαρλάκια.jpg

Υλικά

    Για τα κεφτεδάκια
    Κιμάς μοσχαρίσιος 1/2 κιλό    
    Κρεμμύδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο    
    Αλάτι – πιπέρι
    Ρύζι καρολίνα 3 κουταλιές της σούπας    
    Δυόσμος 1 κουταλιά της σούπας    
    Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας    
    Για το ζωμό
    Νερό
    Πατάτες 3 κομμένες σε κύβους    
    Καρότα 3 κομμένα σε ροδέλες    
    Κύβος λαχανικών 1    
    Σέλινο λίγο ψιλοκομμένο    
    Αλάτι – πιπέρι
    Βούτυρο 2- 3 κουταλιές της σούπας    

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα κεφτεδακια, τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, ένα κύβο λαχανικών, τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα αλευρωμένα κεφτεδάκια και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί. Αν θέλουμε αυγοκόβουμε, αν όχι, βάζουμε  λεμονάκι.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/