Σκέψου θετικά, παρακίνησε το σύντροφό σου!

images_662017_anniversary-shoot-on-the-english-coast-by-london-wedding-photographer-jessica-williams-photography-14-600x400.jpg

Γνωρίζεις οτι η θετική προοπτική στη ζωή μπορεί να συμβάλλει θετικά στην υγεία τη δική σου αλλά και των συνεργατών σου;

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Ψυχοσωματικής Έρευνας παρουσιάσε βάση στατιστικών ότι τα άτομα με αισιόδοξους συντρόφους-συζύγους είχαν καλύτερη φυσική λειτουργία και λιγότερες χρόνιες ασθένειες από ό, τι τα άτομα με πιο απαισιόδοξους συντρόφους- ενώ η σχέση μεταξύ της αισιοδοξίας και της υγείας δεν μειώθηκε όσο τα χρόνια περνούσαν.

Η θετική σκέψη και η αισιοδοξία είναι η γενική προσδοκία ότι «καλά πράγματα πρόκειται να συμβούν». Ένα μεγάλο ποσοστό  της έρευνας δείχνει ότι οι άνθρωποι στον κοινωνικό μας περίγυρο μπορούν να έχουν μια σημαντική επίδραση στην υγεία και την ευημερία μας. «Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει ότι η αισιοδοξία κάποιου  τρίτου θα μπορούσε να επηρεάζει θετικά την υγεία μας », αναφέρει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Eric Kim , MS , ένας φοιτητής διδακτορικού στο Πανεπιστήμιο του Michigan.

Ερευνητές παρακολούθησαν επι τέσσερα έτη 1.970 ετερόφυλα ζευγάρια αμερικάνων πάνω από την ηλικία των 50 ετών, ενώ συνέλεγαν στοιχεία σχετικά με τη φυσική τους λειτουργία , την αυτοβαθμολόγηση της υγείας τους καθώς και τον αριθμό των χρόνιων ασθενειών . Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι η ατομική αισιοδοξία και η αισιοδοξία του συζύγου-συντρόφου είχε ως αποτέλεσμα την καλύτερη υγεία ( self -rated ) και καλύτερη φυσική λειτουργία του ατόμου.

” Πρακτικά μιλώντας , μπορώ να φανταστώ έναν αισιόδοξο σύζυγο να ενθαρρύνει την σύντροφο του να πάει στο γυμναστήριο ή να φάει ένα πιο υγιεινό γεύμα , επειδή με αυτήν τη συμπεριφορά  πιστεύει οτι θα δει διαφορά στην υγεία της», δήλωσε ο Kim .

Η σχέση ανάμεσα σε έναν αισιόδοξο σύζυγο και μια καλύτερη υγεία είναι αλληλένδετη. Σε σύγκριση λοιπόν με τους απαισιόδοξους ,οι αισιόδοξοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να έχουν ισχυρότερο δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης. Έτσι οι σχέσεις τους είναι πιο αρμονικές ενώ επιλύουν πιο συνεργατικά τα   διάφορα καθημερινά τους προβλήματα.

Γι’ αυτό μην αργείς! Σκέψου θετικά και παρακίνησε το σύντροφό σου σε έναν υγιές τρόπο ζωής! Γυμνάσου έξυπνα..!

Πηγή : http://fitnet.gr/