Καρκινοπαθής στην κορυφή του Έβερεστ!

images_1262017_mount-everest01.jpg

Ένας ασθενής με καρκίνο σε τελικό στάδιο, στον οποίον οι γιατροί έχουν πει ότι έχει μόνο μερικούς μήνες ζωής ακόμη, κατάφερε να ανεβεί στο Έβερεστ.

Ο Ian Toothill δήλωσε ότι πιστεύει ότι είναι ο πρώτος ασθενής με καρκίνο που κατάφερε να σκαρφαλώσει στην υψηλότερη κορυφή της οροσειράς των Ιμαλαΐων.

Αν και οπαδός της Σέφιλντ Γουένσντεϊ ο Toothill κάρφωσε στην κορυφή τη σημαία της αιωνίας αντιπάλου Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο 47χρονος personal trainer, ο οποίος έφτασε στην κορυφή τη Δευτέρα, συγκέντρωσε χρήματα για τη φιλανθρωπική οργάνωση κατά του καρκίνου Macmillan.

Ο Toothill έστειλε μήνυμα μέσω Twitter: «Δεν βλέπετε τίποτα σπουδαίο εδώ, μόνο κάποιον τύπο με καρκίνο, οπαδό της Σέφιλντ Γουένσντεϊ στην κορυφή του Έβερεστ με μια σημαία της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ».

Ο Ian Toothill διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου τον Ιούνιο του 2015 και είπε στις αρχές του 2016 ότι είχε νικήσει την ασθένεια, όμως αργότερα ανακάλυψε ότι ο καρκίνος επέστρεψε. Δήλωσε ότι οι γιατροί του είπαν ότι του έχουν απομείνει μόνο λίγοι μήνες για να ζήσει.

Ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω: μιλώντας στο BBC Radio Sheffield τον Φεβρουάριο, είπε: «Είμαι αποφασισμένος να αποδείξω πως οτιδήποτε είναι δυνατό».

Το είπε και το έκανε: ‘Έφτασε στην κορυφή της διαδρομής North Col στις 16 Μαΐου και στην κορυφή του Έβερεστ στις 5 Ιουνίου.

Ο οπαδός της Σέφιλντ Γουένσντεϊ μάλιστα κάρφωσε στην κορυφή τη σημαία της μεγάλης αντίπαλης ομάδας, της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, καθώς ένας φίλος του οπαδός της έκανε δωρεά 1.000 λιρών.

Ο Toothill συνοδευόταν κατά ένα μέρος της αναρρίχησης από τον Leslie Binns, ο οποίος όμως τελικά εγκατέλειψε την άνοδό του προς την κορυφή, για να συμμετάσχει στη διάσωση ενός άλλου ορειβάτη που χρειαζόταν βοήθεια.

Η προσπάθεια του επίμονου και περιπετειώδη άνδρα για συγκέντρωση δωρεών κατάφερε να μαζέψει σχεδόν 31.500 λίρες στερλίνες, τα περισσότερα από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να τα έξοδα της αποστολής του. Τα υπόλοιπα δόθηκαν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που σχετίζονται με την καταπολέμηση του καρκίνου.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/