Δροσερός ύπνος και με καύσωνα

images_2962017_2_sleep-nature.jpg

Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, ο ύπνος με καύσωνα μπορεί να γίνει μια δύσκολη υπόθεση. Αν και τo air condition και οι ανεμιστήρες προσφέρουν μια ανάσα δροσιάς, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που δεν τα διαθέτουν ή τα αποφεύγουν γιατί τα βρίσκουν ενοχλητικά ή φοβούνται μήπως πάθουν ψύξη.

Ευτυχώς, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να δροσιστείτε τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού.

Πάρτε ένα μπουκάλι νερό στο κρεβάτι

Φανταζόμαστε ότι έχετε ακούσει για τις θερμοφόρες – ειδικά δοχεία που γεμίζουμε με ζεστό νερό και τοποθετούμε κάτω από τα σκεπάσματα για να μας ζεστάνουν. Το καλοκαίρι δοκιμάστε το αντίθετο: γεμίσετε ένα μπουκάλι με νερό, βάλτε το στο ψυγείο ή στην κατάψυξη και τοποθετήστε το στο κρεβάτι προτού πέσετε για ύπνο. Θα τραβήξει αρκετή από τη θερμοκρασία και θα δροσίσει τα σεντόνια σας.

Οι πυτζάμες στο ψυγείο

Δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τις πιτζάμες ή το νυχτικό σας ακόμη και το καλοκαίρι; Βάλτε τις  σε μια τσάντα, τοποθετήστε τις στην κατάψυξη για 15 λεπτά ώστε να δροσιστούν προτού πέσετε για ύπνο και φορέστε τις φρέσκες και δροσερές.

Κάντε ένα ντους

Το νερό είναι ένας από τους γρηγορότερους και καλύτερους τρόπους για να ρίξετε τη θερμοκρασίας σας. Μην αφήσετε το νερό στο κρύο όμως – η θερμοκρασία μετά θα σας φαίνεται αβάσταχτη – προτιμήστε το χλιαρό νερό.

Μακριά από το αλκοόλ

Ναι, ένα δροσιστικό κοκτέιλ ή μια παγωμένη μπίρα ακούγονται σαν καλή ιδέα, αλλά δεν είναι: το αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει στην αφυδάτωση, η οποία επιδεινώνει πολλά από τα χειρότερα στοιχεία της αίσθησης του καύσωνα. Μην πίνετε πάρα πολύ, πίνετε ένα ποτήρι νερό ανάμεσα στα αλκοολούχα και μην πίνετε προτού πάτε για ύπνο, ώστε να δώσετε τον χρόνο στις επιπτώσεις του αλκοόλ να εξασθενίσουν.

Προετοιμαστείτε

Το κλειδί για έναν καλό ύπνο όταν έχει καύσωνα είναι να προετοιμαστείτε πριν από τη δύση του ηλίου. Κρατήστε τα στόρια και τα παράθυρα κλειστά στην κρεβατοκάμαρα όσο την «χτυπάει» ο ήλιος ώστε να μην ζεσταίνεται και ανοίξτε τα μόλις «πέσει», για να δροσίσει το δυνατόν συντομότερο.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/