Πρωινές συνήθειες που σας φτιάχνουν τη μέρα σε 5 λεπτά

images_2852017_2_Snooze.png

Εάν εντυπωσιάζεστε (και απορείτε) κάθε φορά που ακούτε για κάποιον που ξυπνά στις τέσσερις το πρωί για να διαλογιστεί, να ασκηθεί και να φάει ένα πλούσιο πρωινό, χαλαρώστε. Δεν χρειάζεται να ξυπνήσετε τρεις ώρες νωρίτερα για να κάνετε την ημέρα σας χαρούμενη ή παραγωγική.

Στην πραγματικότητα, πολλές από τις συνήθειες που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ενέργεια και καλή διάθεση δεν χρειάζονται πάνω από πέντε λεπτά. Ας δούμε ορισμένες:

Γράψτε τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες
Ξυπνήσατε κακόκεφοι; Σκεφτείτε τι έχετε ήδη στη ζωή σας που σας ικανοποιεί και γράψτε το σε ένα χαρτί. Μην εστιάζετε μόνο σε υλικά πράγματα, αλλά σκεφτείτε με απλούς, βασικούς όρους, όπως για παράδειγμα, η οικογένειά σας, οι φίλοι σας ή η υγεία σας. Ή, μπορείτε να σημειώσετε τρία θετικά πράγματα που σας συνέβησαν την προηγούμενη μέρα και σας έκαναν να χαμογελάσετε.

Σκεφτείτε τι θα κάνει την ημέρα ευχάριστη
Πως θα σας ικανοποιούσε αν εξελισσόταν η μέρα; Θα πετυχαίνατε κάτι στη δουλειά, θα συναντούσατε ένα αγαπημένο πρόσωπο, θα πηγαίνατε κάπου το βράδυ; Προσπαθήστε να «προβλέψετε» μια θετική εξέλιξη, οπτικοποιήστε την στο μυαλό σας και γράψτε την σε μια πρόταση. Μόλις καταλάβετε ακριβώς τι θα σας κάνει να νιώσετε χαρούμενοι, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε για την πραγματοποίησή του.

Ασκηθείτε
Δεν χρειάζεται να τρέχετε στα βουνά και τα λαγκάδια ούτε να ιδρώνετε στο γυμναστήριο: 5 λεπτά άσκησης στο σπίτι είναι αρκετά για να ξυπνήσει το σώμα και ο μεταβολισμό σας και να απελευθερώσει ο εγκέφαλός σας ενδορφίνες που θα σας κάνουν να νιώσετε χαρούμενοι. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η άσκηση προτού φάμε πρωινό μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος και να αυξήσει τα επίπεδα της ενέργειας μας. Μερικές κάμψεις ή μερικά λεπτά «σανίδα» είναι αρκετά – κάντε λίγες διατάσεις πρώτα, οι μύες σας ίσως είναι ακόμη «σκληροί» από τον ύπνο.

Στρώστε το κρεβάτι σας
Ακούγεται περίεργο αλλά το στρώσιμο του κρεβατιού μπορεί να βοηθήσει να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας για το υπόλοιπο της ημέρας: Αυτό συμβαίνει γιατί μια βασική, επαναλαμβανόμενη συνήθεια μπορεί να είναι το έναυσμα που θα δημιουργήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις ώστε να δημιουργηθούν και άλλες καλές συνήθειες.

Βάλτε προτεραιότητες
Οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ – σε αντίθεση με τον χρόνο που έχει η ημέρα και ο οποίος είναι πεπερασμένος. Γράψτε μια λίστα με τα πράγματα που θέλετε να κάνετε μέσα σήμερα και βάλτε έναν στόχο για το ποιες θα πραγματοποιήσετε αρχικά: Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε σαφείς προτεραιότητες, θα γνωρίζετε ότι έχει κάνει τα σημαντικότερα και θα νιώσετε επιπλέον ικανοποίηση για κάθε «έξτρα» που θα πετυχαίνετε.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/