Sticks απο κολοκύθια φούρνου

images_3042017_Parmesan-Potato-Wedges_Large600_ID-1159713.jpg

Υλικά για 6 μερίδες

2 μεγάλα κολοκύθια

100 γρ. ψωμί μπαγιάτικο

1 χούφτα μείγμα φρέσκων μυρωδικών (βασιλικό, δυόσμο, θυμάρι, δεντρολίβανο)

1 αυγό

50 γρ. αλεύρι

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κολοκύθια απαλά με peeler, τα κόβουμε σε χοντρές μακρόστενες φέτες, κατόπιν σε sticks και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε πολυκοπτικό μηχάνημα βάζουμε το ψωμί, τα μυρωδικά, την πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε καλά μέχρι να πάρουμε ψιλό τρίμμα. Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε το τρίμμα ψωμιού και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για δέκα λεπτά. Σε ένα πιάτο ρίχνουμε και χτυπάμε το αυγό, σε ένα άλλο βάζουμε το αλευρι και σε ένα τριτο βάζουμε το τρίμμα ψωμιού. Παιρνάμε τα sticks κολοκυθιού πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το τρίμμα ψωμιού προσπαθώντας να καλύψουμε όλη τους την επιφάνεια. Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τα sticks κολοκυθιού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Πηγή : http://dietstories.gr/