Κανελόνια μελιτζάνας

images_3042017_kanelonia-melitzana.jpg

Υλικά για 6 μερίδες

3 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες οριζόντια σε λεπτές φέτες

600 γρ. μοσχαρίσιο άπαχο κιμά

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

σκόρδο σε σκόνη (ή 1 σκελίδα)

3 κ.σ ελαιόλαδο

4 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

400 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια

400 γρ. χυμό ντομάτας

½ κούπα μοτσαρέλα light τριμμένη

1 κούπα ζωμό λαχανικών

½ κούπα φρέσκο μαϊντανό

κανέλα

μοσχοκάρυδο

κύμινο

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις φέτες μελιτζάνας σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για δέκα λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με 1 κ.σ. ελαιόλαο και 1 κ.σ. ζάχαρη. Μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τον κιμά και τον μαγειρεύουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε την κανέλα, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Τέλος, ρίχνουμε τα ντοματάκια και το μισό μαϊντανό και αφήνουμε να σιγοβράσουν εώς ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά. Σε ένα ταψί πυρέξ (περίπου 35Χ25) ρίχνουμε στον πάτο το μισό χυμό ντομάτας, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά ζάχαρη. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζουμε τις φέτες μελιτζάνας με τον κιμά, τυλίγουμε σε ρολάκια και τοποθετούμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να καλύψουμε όλο το ταψί. Περιχύνουμε από πάνω τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας και 1 κούπα ζωμό λαχανικών στη γωνία του πυρέξ για να μη φύγει η σάλτσα πάνω από τα ρολάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί, ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα και ξανατοποθετούμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου 5 λεπτά. Σερβίρουμε 4 ρολάκια ανα μερίδα και γαρνίρουμε με έξτρα μαϊντανό.

Πηγή : http://dietstories.gr/