Πώς μια αισθητική επέμβαση στοίχισε μια ζωή

images_3032017_trauma-of-surgery.jpg

Η Ranika Hall από τις ΗΠΑ  δεν ήταν ευχαριστημένη με τις επιπτώσεις της μητρότητας στο σώμα της. Η ενός έτους κόρη της ήταν μια χαρά, αλλά η σιλουέτα της Hall δεν είχε ανακάμψει όσο ήλπιζε.

Αγνοώντας τις αντιρρήσεις της οικογένειάς της, η 25χρονη άφησε το παιδί στη γιαγιά του και ταξίδεψε από το σπίτι της στο Μισούρι, στη Νότια Φλόριντα, στο Μαϊάμι για μια «βραζιλιάνικη» ανόρθωση γλουτών. Η ολοένα και πιο δημοφιλής επέμβαση αισθητικής χειρουργικής μεταφέρει λίπος στους γλουτούς, ώστε να μοιάζουν περισσότερο με τους πληθωρικούς της Kim Kardashian και της Nicki Minaj.

Η διαδικασία περιλαμβάνει λιποαναρρόφηση από την κοιλιά, τους μηρούς ή περιοχές γύρω από τους τρικέφαλους στα χέρια, με το λίπος να εγχύεται στη συνέχεια στους γλουτούς της ασθενούς, αυξάνοντας το μέγεθός τους και δίνοντάς τους το επιθυμητό σχήμα.

Η Hall επέλεξε μια κλινική που προσέφερε την επέμβαση για $3.500. «Μερικοί άνθρωποι είναι ευλογημένοι με φυσικές καμπύλες», ανέφερε στη σελίδα της στο Facebook η κλινική Eres Plastic Surgery κοντά στο Μαϊάμι. «Αλλά για όλους τους υπόλοιπους, έχουμε το Brazilian Butt Lift!»

Πριν από μερικές εβδομάδες η Hall υποβλήθηκε στην επέμβαση από τον Δρ Daniel Calva. Το χειρουργείο διήρκεσε αρκετές ώρες και έληξε γύρω στις 9 μ.μ. Όμως μετά, η νεαρή γυναίκα σταμάτησε να αναπνέει.

Η κλινική κάλεσε ασθενοφόρο και η Hall μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών κοντινού νοσοκομείου, αλλά ήταν πολύ αργά. Μια ώρα αργότερα, εξέπνευσε.

Ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι πέθανε από ένα λιπώδη εμβολή: ένα κομμάτι του λίπους έφτασε κοντά στους πνεύμονες της, εμποδίζοντας το οξυγόνο να περάσει στο αίμα της.

Καθώς η είδηση για το τραγικό περιστατικό εξαπλώνονταν, αρκετοί συνειδητοποίησαν ότι η Eres ήταν η ίδια κλινική αισθητικής χειρουργικής, στην οποία μια άλλη γυναίκα, η Heather Meadows, έχασε τη ζωή της τον περασμένο χρόνο, ενώ υποβάλλονταν στο ίδιο είδος επέμβασης.

Η κλινική ήταν τότε γνωστή ως Encore Plastic Surgery και είχε διαφορετικό ιδιοκτήτη, σύμφωνα με το δίκτυο NBC Μαϊάμι. Αν και η τοποθεσία ήταν ίδια εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία, η κλινική είχε αλλάξει όνομα τρεις φορές και ιδιοκτήτες ακόμη περισσότερες.

Η Giannina Sopo, ο γενική διευθύντρια της κλινικής, υποστήριξε ότι οι γιατροί της είναι καλά εκπαιδευμένοι και έχουν πραγματοποιήσει χιλιάδες επεμβάσεις, με το ποσοστό επιπλοκών τους να είναι κάτω από τον εθνικό μέσο όρο. «Κάθε χειρουργική επέμβαση έχει κάποιον κίνδυνο», είπε. «Η πνευμονική λιπώδης εμβολή είναι πολύ κοινός κίνδυνος σε επεμβάσεις λιποαναρρόφησης. Κάναμε ό, τι μπορούσαμε για την ασθενή. Μεταφέρθηκε σε μια μονάδα υγείας με υψηλότερο επίπεδο φροντίδας. Το προσωπικό και οι γιατροί μας έκαναν ό,τι έπρεπε να κάνουν».

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/