Πώς θα διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό

images_2332017_SKin-Care-ALbuquerque.jpg

Η έλλειψη ύπνου, το πρωινό ξύπνημα, το άγχος στη δουλειά, τα μεθυσμένα ξενύχτια και η πάρα πολλή ζάχαρη – όλα παίζουν ρόλο στη γήρανση του δέρματος.

Οι αρνητικές επιπτώσεις του ταραχώδη τρόπου ζωής μας, διαγράφονται ξεκάθαρα στο δέρμα μας. Δεν φροντίζουμε αρκετά τον εαυτό μας, επειδή προσπαθούμε να πάμε σε κάθε πάρτι, να παρακολουθήσουμε κάθε νέα σειρά και δοκιμάσουμε κάθε νέο κοκτέιλ μπαρ – και φυσικά να ενημερώσουμε τα social media για όλα αυτά.

Όλα όμως έχουν ως αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση του δέρματος, με αποτέλεσμα ένα ρυτιδιασμένο λαιμό και μέτωπο, ξηρά μάτια, πρησμένο πρόσωπο. Αν θέλετε να διατηρήσετε τη νεανική σας εμφάνιση λοιπόν, καλό θα ήταν να θυμάστε τα παρακάτω:

Μην ξοδεύετε πάρα πολύ χρόνο στα social media
Δεν είναι μόνο τα προβλήματα στη μέση, οι ατελείωτες ώρες πάνω από την οθόνη του τηλεφώνου σας θα μπορούσε να γεράσει τον λαιμό και το σαγόνι σας πιο γρήγορα. «Η αυξημένη ενεργοποίηση των μυών του λαιμού που απαιτείται για να κοιτάζουμε προς τα κάτω για μεγάλα χρονικά διαστήματα δημιουργεί ένταση στο σαγόνι», υποστηρίζει η Elizabeth Rimmer, ειδικός περιποίησης της επιδερμίδας.

Μην πίνετε με καλαμάκι
Αν και λέγεται ότι είναι είναι καλύτερο για τα δόντια μας, το να πίνουμε με καλαμάκι δεν ευνοεί το δέρμα μας, καθώς μπορεί να συμβάλει στις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες γύρω από το στόμα μας.

Μην κάθεστε πολύ μπροστά στην οθόνη
Το φως που εκπέμπεται από την οθόνη του υπολογιστή, γνωστό ως υψηλής ενέργειας ορατό φως ή HEV, «διαπερνά τα βαθύτερα επίπεδα του δέρματος, ενισχύοντας την παραγωγή ενζύμου ΜΜΡ-1», λέει η δερματολόγος του Ιατρικού Ομίλου Harley, Δρ Justine Hextall. «Το MMP-1 διασπά το κολλαγόνο του δέρματος και την ελαστίνη, τις δομές που διατηρούν σφικτό και νεανικό το δέρμα».

Μην πίνετε πολύ αλκοόλ
Μία από τις πολλές αρνητικές παρενέργειες του αλκοόλ είναι η ικανότητά του να στεγνώνει το δέρμα. «Η υπερβολική αλκοόλ τείνει να προκαλέσει έξαψη στους περισσότερους ανθρώπους, ενώ ενεργεί ως διουρητικό και προκαλεί αφυδάτωση», λέει η Δρ Hextall. «Όταν το δέρμα είναι ξηρό, μπορεί να γίνει ευαίσθητο και να αρχίσει να “ξεφλουδίζει”».

Δεν κοιμάστε αρκετά
Η έλλειψη ύπνου κάνει το δέρμα μας να μοιάζει πρησμένο – και κανέναν makeup δεν μπορεί να καλύψει κάτι τέτοιο. Αν δεν κοιμάστε αρκετά, θα μπορούσε επίσης να κάνει το δέρμα σας να δείχνει χλωμό σύμφωνα με τον δερματολόγο Δρ Adam Friedmann, επειδή μειώνεται η παραγωγή μελανοκορτίνης.

Μακριά από τη ζέστη
Οι υψηλές θερμοκρασίες στεγνώνουν το δέρμα μας, είτε προέρχονται από την κεντρική θέρμανση είτε από το νερό του ντους σας. Όταν το δέρμα στεγνώνει, δημιουργείται κίνδυνος «ρωγμών» και λεπτότερων ρυτίδες.

Κοιμηθείτε στα μεταξωτά
Αν μπορείτε, να κοιμάστε σε μεταξένιες μαξιλαροθήκες, καθώς το συγκεκριμένο ύφασμα είναι πολύ πιο ήπιο για το δέρμα – είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν κοιμάστε στο πλάι σας. Οι μαξιλαροθήκες που είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση των «μικρών πτυχώσεων στο σώμα σας που θα προκαλέσουν πρόωρες ρυτίδες», σύμφωνα με την ειδικό δέρματος, Lorena Öberg.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/