Πώς η απομάκρυνση ενός sex toy απαίτησε τη βοήθεια της… Πυροσβεστικής

images_2632017_firemen_firefighter_fire_222471.jpg

Δεν συνηθίζεται η Ιατρική να ζητάει τη βοήθεια της Πυροσβεστικής, για να αντιμετωπίσει ένα έκτακτο περιστατικό υγείας, όμως αυτό ακριβώς συνέβη σε ένα νοσοκομείο του Δουβλίνου της Ιρλανδίας.

Οι πυροσβέστες κατέφθασαν στα Επείγοντα του νοσοκομείου και χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν ειδικά ηλεκτρικά εργαλεία για να αφαιρέσουν ένα μεταλλικό δαχτυλίδι το οποίο είχε κολλήσει στο πέος ενός άνδρα, προκαλώντας μια σπάνια περίπτωση «στραγγαλισμού» του πέους.

Οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Mater στο Δουβλίνο δήλωσαν ότι αναγκάστηκαν να καλέσει την Πυροσβεστική, όταν ένας ασθενής έφτασε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών διαμαρτυρόμενος για «πόνο και πρήξιμο» των γεννητικών του οργάνων.

Ένας γωνιακός τροχός χρησιμοποιήθηκε για να κοπεί το sex toy από τιτάνιο, καθώς το ιατρικό προσωπικό απέτυχε να το αφαιρέσετε με τον στάνταρ ιατρικό εξοπλισμό, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Irish Medical Journal.

Ο στραγγαλισμός του πέους απαιτεί επείγουσα θεραπεία, καθώς η παρεμπόδιση της ροής του αίματος στο όργανο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές και σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί ακόμη και ακρωτηριασμός.

Ο άτυχος άνδρας παρέμεινε υπό νάρκωση καθ’ όλη τη διαδικασία της αφαίρεσης του αντικειμένου, η οποία διήρκεσε περίπου 20 λεπτά και έκτοτε απολαμβάνει μια «πλήρη λειτουργική αποκατάσταση», όπως αναφέρουν οι γιατροί του, αν και παραμένει αμφίβολο αν θα χρησιμοποιήσει ξανά τέτοιου είδους ερωτικά βοηθήματα.

Τα μεταλλικά δακτυλίδια αυτού του τύπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αυξήσουν τη σεξουαλική ευχαρίστηση και την απόδοση στην ερωτική συνεύρεση. Όμως η πρώην νοσοκόμα και ειδική στη σεξουαλική υγεία Samantha Evans δήλωσε ότι για ασφαλή χρήση οι άνθρωποι θα πρέπει «να χρησιμοποιούν πάντα δαχτυλίδι από σιλικόνη και μόνο για 30 λεπτά».

Οι περιπτώσεις στραγγαλισμού πέους είναι εξαιρετικά σπάνιες – σύμφωνα με μια μελέτη του 2013, μόλις 120 περιστατικά έχουν αναφερθεί από ιατρικά περιοδικά σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 200 χρόνια.

Σε μία περίπτωση ο στραγγαλισμός και το οίδημα που προκλήθηκε κράτησαν για έναν μήνα, αλλά ο ιστός του πέους του 72χρονου(!) ασθενούς σώθηκε, «λόγω της μικρής διαμέτρου του πέους», σύμφωνα με το ιατρικό πόρισμα.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/