Πότε πρέπει να πάει το παιδί για ύπνο; Δείτε τον πίνακα

images_1832017_istock_32906868_xxxlarge.jpg

Το τι ώρα θα πρέπει να βάλετε τα παιδιά σας για ύπνο είναι μια ακόμη από τις πολλές προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γονείς.

Αν τα βάλετε πολύ νωρίς θα ξυπνήσουν τα χαράματα, έτοιμα να κάνουν τον κόσμο άνω κάτω και να σας ξυπνήσουν (πιθανότατα και τους γείτονές σας). Αν όμως μείνουν ξύπνια μέχρι πολύ αργά, την επόμενη μέρα θα είναι κουρασμένα, οξύθυμα και με γκρίνια ή δεν θα ξυπνούν για να πάνε στο σχολείο με τίποτα. Επίσης, θέλετε να περάσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά σας, αλλά όπως κάθε γονιός μπορεί να πιστοποιήσει, αυτές οι λίγες ώρες ησυχίας το βράδυ, από τη στιγμή που τα βάζετε για ύπνο, είναι ιερές και απαραίτητες.

Είναι μια δύσκολη ισορροπία.

Ευτυχώς όμως, ένα σχολείο δημιούργησε ένα εύχρηστο πίνακα, για να βοηθήσει τους γονείς να γνωρίζουν πότε τα παιδιά τους θα πρέπει να πέφτουν για ύπνο, ώστε να ξεκουράζονται όσο πρέπει και να έχουν τη βέλτιστη υγεία.

Το διάγραμμα είναι πολύ κατανοητό,  μπορεί να το παρακολουθεί και να το συμβουλεύεται εύκολα οποιοσδήποτε και προσφέρει έναν σαφή οδηγό: βρίσκεται την ηλικία του παιδιού σας (στην αριστερή στήλη), την ώρα που πρέπει να ξυπνήσει (Wake-up time) και βρίσκετε την κατάλληλη ώρα που πρέπει να πάει για ύπνο (Sleeping time).

Δημιουργήθηκε από το Δημοτικό Σχολείο Wilson στο Γουισκόνσιν των ΗΠΑ και έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία στους γονείς, καθώς έχει κοινοποιηθεί πάνω από 430.000 φορές στο Facebook. Αν και το διάγραμμα είχε αρχικά δημοσιεύσει πριν από μερικά χρόνια, συνεχίζει να μοιράζεται ακόμη και σήμερα. Πολλοί χρήστες του Facebook κάνουν tag συνεργάτες, φίλους και μέλη της οικογένειάς τους κάθε μέρα.

Αν και μερικοί γονείς αναφέρουν ότι τα παιδιά τους είναι… κουκουβάγιες και το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει για αυτά, το διάγραμμα ταιριάζει απόλυτα με τις  συστάσεις ύπνου για τα παιδιά. της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής.

Λένε ότι τα παιδιά ηλικίας τριών έως πέντε ετών χρειάζονται ύπνο από 10 έως 13 ώρες, ενώ από έξι έως 12 ετών θα πρέπει να κοιμούνται για εννέα έως 12 ώρες.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/