Η Βουλή εμβολιάζεται κατά της γρίπης

images_26122016_vouli.jpg

Σημαντικός αριθμός βουλευτών και υπαλλήλων της Βουλής των Ελλήνων εμβολιάστηκε σήμερα ενάντια στην εποχική γρίπη από το ειδικό συνεργείο του ΚΕΕΛΠΝΟ που επισκέφθηκε το Κοινοβούλιο στο πλαίσιο της εκστρατείας για την ενίσχυση του αντιγριπικού εμβολιασμού.

Η Βουλή συμμετείχε στην πρωτοβουλία του ΚΕΕΛΠΝΟ που ως στόχο έχει την ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού και ιδιαιτέρως των ομάδων υψηλού κινδύνου, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με τα οποία κατά την περίοδο γρίπης 2015-2016 καταγράφηκαν 435 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 408 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Τα 310 (76%) από τα 408 περιστατικά ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη. Συνολικά, κατά την περίοδο γρίπης 2015-2016 καταγράφηκαν 197 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Τα 166 (84,3%) από τα 197 κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός, ο οποίος συστήνεται να γίνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο–Νοέμβριο, κάθε χρόνο, αλλά μπορεί να συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου γρίπης.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/