Ρύζι Χριστουγέννων

images_23112016_2_ruzi-xristougenon-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Βούτυρο 200 γρ    
    Κιμάς χοιρινός 1 κιλό    
    Κουκουνάρια 200 γρ.    
    Σταφίδες 100 γρ.    
    Άνιθο 1 ματσάκι ψιλοκομμένο    
    Λευκό κρασί 1/2 φλυτζάνι    
    Ρύζι κίτρινο 500 γρ.    
    Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Πιπέρι 1 κουταλάκι γλυκού    
    Κανέλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Κύβος κότας 1 λιωμένο σε νερό    
    Κάστανα 200 γρ. βρασμένα και καθαρισμένα    

Εκτέλεση

Έχουμε χαράξει τα κάστανα και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό για 10 λεπτά περίπου και μόλις είναι έτοιμα τα καθαρίζουμε. Σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε να κάψουν 100 γρ από το  βούτυρο, προσθέτουμε τον κιμά, τον σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα κουκουνάρια, τις σταφίδες και το μισό ματσάκι από τον  άνιθο που έχουμε ψιλοκόψει. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ρύζι, το υπόλοιπο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και τον κύβο λιωμένο σε νερό (1 ποτήρι νερού περίπου). Χαμηλώνουμε την φωτιά. Μόλις πάρει 2 βράσεις προσθέτουμε τα καθαρισμένα κάστανα που τα έχουμε κόψει σε μικρά τεμάχια. Ανακατεύουμε και παρακολουθούμε το φαγητό να μην μείνει χωρίς ζωμό. Αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να βράσει . Βγάζουμε το ρύζι και το βάζουμε σε μια φόρμα στρογγυλή από κέικ με τρύπα στην μέση , το πατάμε με ένα κουτάλι να στρώσει καλά. Αναποδογυρίζουμε την φόρμα σε μια πιατέλα στρογγυλή , στολίζουμε με τον υπόλοιπο άνιθο και σερβίρουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/