Κομπόστα με ξερά φρούτα

images_0aaa1aabbabbkoboxe.jpg

Υλικά

    Δαμάσκηνα 20 χωρίς κουκούτσι    
    Βερύκοκα ξερά 20 μουσκεμένα από το βράδυ    
    Σταφίδες ξανθές 100 γρ μουσκεμένες από το βράδυ    
    Ζάχαρη 400 γρ    
    Νερό 700 γρ    

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε σε χλιαρό νερό τα βερύκοκα και χωριστά σε άλλο μπολ τις σταφίδες. Το πρωί τα στραγγίζουμε , τα ξεπλένουμε με νερό και τα βάζουμε στην κατσαρόλα όλα, μαζί και τα δαμάσκηνα και τα βράζουμε για 10 λεπτά σε νερό σε μέτρια φωτιά. Μετά προσθέτουμε και την ζάχαρη και τα βράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/