Κυδώνι κομπόστα

images_0aaa1aabbabbkoboki.jpg

Υλικά

    Κυδώνια 1 κιλό    
    Ζάχαρη 500 γρ    
    Νερό 750 γρ    
    Κανέλα ξυλάκι 1
    Γαρύφαλλα 2 – 3    

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κυδώνια στην μέση και στην συνέχεια στα τέσσερα (δηλαδή το κάθε κυδώνι σε 8 φέτες) και τα καθαρίζουμε. Βγάζουμε τους σπόρους τους , τα πλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Στην συνέχεια βάζουμε και την ζάχαρη με τα γαρύφαλλα και την κανέλα και τα βράζουμε για άλλα 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά και είναι έτοιμα. Σερβίρεται κρύο.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/