Γρανίτα πορτοκάλι

images_10112016_2_granita-portokali.jpg

Υλικά

    Ζάχαρη 2 φλυτζάνια τσαγιού    
    Νερό 2 φλυτζάνια τσαγιού    
    Πορτοκάλι 2 φλυτζάνια τσαγιού φυσικό χυμό    

Εκτέλεση

Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι το νερό και την ζάχαρη και μόλις αρχίσει να βράζει αφήνουμε για ακριβώς 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά. [ροσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Το βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε 2 ώρες το βγάζουμε και το χτυπάμε στο μούλτι. Αυτό το κάνουμε για 3-4 φορές και μετά το διατηρούμε σε ένα πλαστικό τάπερ στην κατάψυξη. Σερβίρουμε την γρανίτα σε ποτήρι ή μπολάκι ανακατεύοντας πριν με ένα πιρούνι.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/