Μπουρεκάκια μελιτζάνας με τυριά

images_10112016_2_mpourekakia-me-melitzana.jpg

Υλικά

    Φύλλο κρούστας 1 πακέτο    
    Μελιτζάνες φλάσκες 3 τεμ.    
    Μυζίθρα 250 γρ φρέσκια χοντροθρυμματισμένη    
    Φέτα 250 γρ χοντροθρυμματισμένη    
    Άνιθο 1 ματσάκι    
    Μαϊντανός 1/2 ματσάκι
    Αυγό 1 τεμ    
    Μσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Αλάτι – πιπέρι
    Ελαιόλαδο 100 γρ. για να αλείψουμε τα φύλλα    

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ για 15 λεπτά περίπου, στην συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά τους. Τις αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα τυριά, τα μυρωδικά, το αυγό, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι – πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς  και λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί. Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε λωρίδες και με ένα πινέλο λαδώνουμε την επιφάνεια τους. Βάζουμε στην κορυφή του φύλλου μια κουταλιά της σούπας από το υλικό και διπλώνουμε τα άκρα προς τα μέσα για να μην φύγει το υλικό και τα κάνουμε ρολό. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/