Micro fashion-blogging

images_0aaaaaaa1afashion.jpg

Εφαρμογές για οργάνωση της γκαρνταρόμπας όπως το Touch Closet αποδεικνύονται πολύ δημοφιλείς, γι’ αυτό και υπάρχουν πολλές -όχι και τόσο διαφορετικές- εκδοχές τους, δωρεάν και επί πληρωμή, σε iTunes και Android.

Οι εφαρμογές αυτές φαίνονται χρηστικές και διασκεδαστικές (έχει πλάκα να νιώθεις ότι είσαι ο στυλίστας του εαυτού σου), όμως η φωτογράφιση και καταχώρηση κάθε ρούχου απαιτεί πολύ χρόνο και διάθεση για ενασχόληση με τα ρούχα.

Η εφαρμογή Cloth βασίζεται στις ίδιες περίπου αρχές σχεδιασμού με τις προαναφερθείσες εφαρμογές, αφαιρεί όμως την πίεση για «φακέλωμα» όλων των ρούχων, αφού δεν βασίζεται σε φωτογράφηση όλων των ρούχων και ημερολογιακή καταχώρηση «συνόλων», αλλά αποτύπωση ολοκληρωμένων συνδυασμών ανά περίσταση –καθημερινά, βραδινά, διακοπών, για ειδικές περιστάσεις.

Δηλαδή, βρίσκεσαι μια μέρα σε στιλιστικό οίστρο και κάνεις έναν αξιομνημόνευτο συνδυασμό για πχ. πρώτο ραντεβού: με το cloth το φωτογραφίζεις μπροστά σε έναν καθρέφτη, το μοιράζεσαι με κόσμο, μέσω facebook, twitter και tumblr προκειμένου να πάρεις feedback από γνωστούς και φίλους και το αποθηκεύεις για μελλοντική χρήση σε ανάλογη περίσταση (που αν είναι όντως πρώτο ραντεβού, αχρείαστο να ‘ναι).

Το Cloth μπορεί να χαρακτηριστεί και ως micro fashion blogging εφαρμογή, αφού βοηθά στο να μοιράζεσαι ευφάνταστα σύνολα με το κοινό -σημαντικό στοιχείο των περισσότερων fashion posts.

Αξίζει 1,59 ευρώ σε iTunes και λόγω του… πλουραλισμού επιλογών σε εφαρμογές του είδους, θα τη σύστηνα μόνο σε σκληροπυρηνικές της μόδας και επίδοξες φασιον-μπλογκερς.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr