Ζακάρ: Η νέα τάση

images_0aaaaaaa1azaka.jpg

Το ζακάρ πήρε το όνομά του από τον Joseph-Marie Jacquard ο οποίος στις αρχές του 19ου αιώνα κατασκεύασε έναν πρωτοποριακό για την εποχή αργαλειό χάρτη στον οποίο δόθηκε η δυνατότητα να δημιουργούνται σχέδια κατά την πλέξη, σύμφωνα με το βρετανικό Vogue. Βέβαια, τώρα πια όταν λέμε ζακάρ εννοούμε τα ρούχα που είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε η πλέξη τους να δημιουργεί σχέδια.

Το ζακάρ πέρασε πολλά χρόνια με την ετικέτα του «ντεμοντέ» αλλά ανέκαμψε πλήρως και τώρα πια όχι μόνο δεν θεωρείται παλιομοδίτικο αλλά είναι το πλέον μοδάτο κομμάτι που αξίζει να προσθέσετε στην γκαρνταρόμπα σας.

• Το ζακάρ πουλόβερ είναι από μόνο του ένα κομμάτι με όγκο γι’ αυτό επιβάλλεται ο συνδυασμός με ένα στενό παντελόνι, κατά προτίμηση σκουρόχρωμο. Ένα μαύρο, η dark blue τζιν είναι ό,τι πρέπει.

• Αν θέλετε κάτι διακριτικό διαλέξτε ένα ζευγάρι ζακάρ γάντια. Θα δώσουν ύφος στο σύνολο χωρίς να το βαρύνουν.

• Ένας χαριτωμένος σκούφος είναι μια εξίσου καλή εναλλακτική.

• Αν σας αρέσει να φοράτε κολάν σας πρέπει να ξέρετε ότι ο ιδανικός συνδυασμός είναι μια μακριά ζακάρ και ένα ζευγάρι flat μπότες.

• Για μια παραλλαγή του «preppy look» μπορείτε κάλλιστα να συνδυάσετε το πουλόβερ σας με ένα πουκάμισο από μέσα.

Γενικά τα ζακάρ κομμάτια ταιριάζουν πολύ με τα «ζεστά» υλικά όπως η γούνα και το sheepskin. Για παράδειγμα μπορείτε να συνδυάσετε το ζακάρ σας με ένα ζευγάρι μπότες με λεπτομέρειες από γούνα ή ένα γούνινο καπέλο. Το ίδιο ισχύει και για την τσόχα. Ένα τσόχινο καπέλο θα συμπληρώσει τέλεια ένα look με βάση το ζακάρ. Ιδανικό είναι και ένα jacket από sheepskin.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr