Πατατόσουπα

images_0aaaaaa1aabbapatato.jpg

Υλικά

    Πατάτες 2    
    Κρεμμύδι 1    
    Σκόρδο 2 σκελίδες    
    Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας    
    Κύβος κρεατικών 1 ποτήρι    
    Λάδι 1 κουταλιά σούπας    
    Νερό 3-4 ποτήρια
    Αλάτι – πιπέρι

Για την σως

    Γιαούρτι 1    
    Κρόκος αυγού 1    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά σούπας    

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , το σκόρδο και τις πατάτες ψιλοκομμένες. Αφού μαραθούν ρίχνουμε τον λιωμένο κύβο κρεατικών και  3 έως 4 ποτήρια νερο προσθέτοντας το αλάτι & το πιπέρι. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.

Ετοιμάζουμε την σως :

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι , το κρόκο του αυγού και το αλεύρι για να λιώσουν. Προσθέτουμε κρύο νερό να αραιώσει λίγο και συμπληρώνουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό .

Τα υλικά της κατσαρόλας που έχουν βράσει τα πολτοποιούμε όπως είναι μέσα στην κατσαρόλα με το μπλέντερ. Στο τέλος τα περιχύνουμε με την σως. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Σερβίρεται ζεστό…

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/