Σουφλέ Σοκολάτας

images_0aaaaaa1aabbasoufle.jpg

Υλικά

    Βούτυρο 250 γρ    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ    
    Γάλα 1 κιλό    
    Κακάο 3 κουταλιές σούπας    
    Ζάχαρη 300 γρ    
    Αυγά 8
    Κουβερτούρα 250 γρ    
    Βανίλια 1    
    Άχνη ζάχαρη 50 γρ  

 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το 1/2 του γάλατος , το κακάο & το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά και μόλις ζεσταθεί λίγο βάζουμε και το υπόλοιπο γάλα , την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια , την ζάχαρη και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει (όχι πολύ ). Μετά αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αφού έχουμε ξεχωρίσει τους κρόκους από τα ασπράδια ρίχνουμε τους κρόκους έναν – έναν ανακατεύοντας. Τέλος ρίχνουμε τα ασπράδια αυγού τα οποία έχουμε χτυπήσει καλά σε μαρένγκα . Ανακατεύουμε σιγά σιγά για να μην φύγει ο αέρας του κυκλικά . Βουτυρώνουμε μικρά μπολάκια πυρέξ  ή  ένα μεγάλο και το γεμίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε.  Προσοχή όχι μέχρι πάνω , αφήνουμε περίπου 2 δάκτυλα για να έχει περιθώριο να φούσκωσει. Το ψήνουμε στους 180 πάνω – κάτω για 20 με 25 λεπτά ανάλογα το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε , μέχρι να πιάσει κρούστα επάνω. ΄Τέλος πριν τα σερβίρουμε τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/