Πένες με γαρίδες και βότκα

images_0aaaaa1aabbapenes.jpg

Υλικά

    Πένες 500 γρ    
    Γαρίδες 250 γρ μικρές καθαρισμένες    
    Κρέμα γάλακτος 200 γρ    
    Παρμεζάνα 200 γρ    
    Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο    
    Βότκα 1 σφηνάκι    
    Αλάτι – πιπέρι
    Ελαιόλαδο 5 κουταλιές της σούπας    

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πένες, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την βότκα και την αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς. Στη συνέχεια βάζουμε και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει. Μόλις δούμε ότι η σάλτσα μας είναι έτοιμη προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τις πένες ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε και την παρμεζάνα.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/