Μανιταρόσουπα

images_0aaaaaa1aabbamani.jpg

Υλικά

    Μανιτάρια 8 λευκά στρογγυλά    
    Κρεμμύδια 2
    Βούτυρο 125 γρ    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 γεμάτες κουταλιές σούπας
    Κύβος κρεατικών 1    
    Γάλα 1/2 ποτήρι    
    Νερό 4 ποτήρια    
    Κρέμα γάλακτος 160 γρ    
    Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια & τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε στο τηγάνι. Σε άλλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία , βάζουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσει χρυσό χρώμα (προσοχή να μην σβολιάσει, θέλει γρήγορες κινήσεις στο ανακάτεμα πάντα σε χαμηλή φωτιά). Μετά βάζουμε το γάλα , το νερό & τον κύβο κρεατικών. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια με τα κρεμμύδια. Μόλις πάρει μία βράση βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε να βράσει λίγο ώστε να δέσουν τα υλικά και είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/