Μέλλουσα μητέρα; Ο κορυφαίος μαιευτήρας σας συμβουλεύει

images_30_mother-to-be-1.jpg

Αν είναι η πρώτη σας εγκυμοσύνη, σίγουρα ο μαιευτήρας θα γίνει ο καλύτερος σας φίλος, αφού η αγωνία για τις πρωτόγνωρες αλλαγές στο σώμα σας, θα σας κάνει να ζητάτε διαρκώς τη συμβουλή του για κάθε σας απλή και καθημερινή συνήθεια.

Δεν χρειάζεται πανικός όμως. Η εγκυμοσύνη είναι η πιο όμορφη και τρυφερή περίοδος της γυναίκας και μπορείτε να την απολαύσετε χωρίς προβλήματα, αν ακολουθήσετε ορισμένα tips από τους ειδικούς.

Ο εξειδικευμένος μαιευτήρας γυναικολόγος δρ. Γιάννης Περιστέρης, είναι ο ιδανικός για να σας βοηθήσει σε ότι πρόβλημα αντιμετωπίζετε κατά τη διάρκεια της κύησης και σας παρέχει μερικές πρώτες συμβουλές για μέλλουσες μαμάδες.

Σωστή διατροφή
Η εγκυμοσύνη αλλάζει όλη την χημεία του σώματος σας και πλέον τρώτε για δύο, ενώ οι ζαλάδες και οι πρωινές ναυτίες γίνονται ενοχλητικές καθώς το μωρό μεγαλώνει. Αν θέλετε λοιπόν να έχετε μία υγιή εγκυμοσύνη χωρίς υπερβολές στα κιλά, πρέπει να τρώτε 5 με 6 ισορροπημένα γεύματα την ημέρα και να προτιμήσετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα, που χρειάζονται για να αναπτυχθεί σωστά το μωρό αλλά και να έχει δυνάμεις η μητέρα.

Άφθονα καθαρά υγρά
Κατά την εγκυμοσύνη, χρειάζεστε πολύ νερό, 8 με 10 ποτήρια την ημέρα. Το αλκοόλ ωστόσο απαγορεύεται οπωσδήποτε, ενώ είναι σημαντικό να αποφύγετε την καφεΐνη ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν με έντονα διουρητικές ιδιότητες, καθώς και ενεργειακά ποτά ή αναψυκτικά με τεχνητό χρώμα, που μπορεί να βλάψουν την υγεία του μωρού.

Κοιμηθείτε σωστά
Η εγκυμοσύνη απαιτεί ξεκούραση και η μέλλουσα μητέρα πρέπει να συμπληρώνει τουλάχιστον 8 γεμάτες ώρες ύπνου την ημέρα. Φορέστε άνετα ρούχα που δεν σας πιέζουν στην κοιλιά, δημιουργήστε τις ιδανικές συνθήκες και ξεκουραστείτε σωστά για να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις του οργανισμού σας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εμπιστευθείτε τους ειδικούς
Ένας εξειδικευμένος μαιευτήρας γυναικολόγος όπως ο δρ. Γιάννης Περιστέρης θα είναι σε θέση να σας καθοδηγήσει σωστά και να εξασφαλίσει μία ομαλή και υγιή εγκυμοσύνη τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό.