Λουκουμάδες

images_0aaaaaaloukou.jpg

Υλικά συνταγής

1 Φλ.τσαγιού γάλα χλιαρό

1φλ.τσαγιού νερό χλιαρό

1κ.γ. Ζάχαρη

Λίγο αλάτι

2κ.σ. Λάδι

1 φακελάκι

3φλ.τσαγιού αλεύρι

ξηρή μαγιά

Εκτέλεση συνταγής

    Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε την μαγιά με το γάλα και το νερό.
    Ρίχνουμε το λάδι, αλάτι και ζάχαρη. Ανακατεύουμε.
    Ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
    Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μισή ώρα.
    Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό λάδι, μόλις πάρει μεγάλη θερμοκρασία, ρίχνουμε έναν έναν τους λουκουμάδες χρησιμοποιώντας ειδικό εργαλείο για να γίνουν σαν κουλούρια.

    Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τους βγάζουμε και τους αφήνουμε σε αποροφητικό χαρτί και τους περνάμε από τη ζάχαρη.

Πηγή : Νίκη Χρήστου
http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/