Βίγκαν γλυκάκι με κρέμα φουντουκιού και τριμμένο μπισκότο από αλεύρι καρύδας

images_0aaaaaaglikovi.jpg

Υλικά

Για 6 μπολάκια

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα φουντουκιού

6-7 κ.σ. ζάχαρη

1 βανίλια

5-6 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση

1. Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με λίγο γάλα φουντουκιού πολύ καλά , να λιώσουν τα υλικά.

2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα,όταν πάρει βράση, βάζουμε και το μίγμα που έχουμε στο μπολάκι. Ανακατεύουμε καλά και γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα, όταν πήξει η κρέμα είναι έτοιμη. Την αφήνουμε να κρυώσει.

Για το μπισκότο

1 κούπα αλεύρι καρύδας(μπορεί να πάρει και λίγο παραπάνω)

1/2 κούπα ελαιόλαδο

1 κ.γ. ξύσμα από πορτοκάλι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και πλάθουμε μικρά μπισκοτάκια. Τα αραδιάζουμε σε μια λαδόκολα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση για 15-20 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το στόλισμα

200 γρ μαρμελάδα κεράσι

Συναρμολόγηση

Θριμματίζουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε στο ποτήρι ή στο μπολ ,από πάνω βάζουμε την κρέμα μας ,πάνω από την κρέμα την μαρμελάδα και είναι έτοιμο.

Πηγή : Νίκη Χρήστου
http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/