Παγωτό ανανά

images_0aaaapagoto-anana-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Ανανάς 500 γρ φρέσκος ή κονσέρβα    
    Λεμόνι 1 τεμ μόνο τον χυμό του    
    Ζάχαρη 40 γρ    
    Γάλα 100 ml φρέσκο    
    Γάλα 50 ml συμπυκνωμένο    

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τον ανανά μαζί με την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Τα δουλεύουμε αρκετή ώρα στο μπλέντερ να ανακατευτούν πολύ καλά. Προσθέτουμε στην συνέχεια το φρέσκο μαζί με το συμπυκνωμένο γάλα και τα χτυπάμε όλα μαζί για λίγο. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Κάθε μισή ώρα το βγάζουμε και το σπάμε καλά καλά με ένα πιρούνι. Αυτό το κάνουμε 4-5 φορές για να αφρατέψει το παγωτό. Στην συνέχεια το αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες τουλάχιστον κι είναι έτοιμο να το  σερβίρουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/