Χάστε βάρος χωρίς δίαιτα… κίνηση ΜΑΤ τώρα!

images_0quickest-way-to-lose-weight.jpg

Σε κάποιους μπορεί να ακούγεται «πολύ καλό για να είναι αληθινό», σε άλλους ίσως φανεί άλλη μία από τις «μαγικές» μεθόδους απώλειας βάρους, που τα κιλά φεύγουν προσωρινά, αλλά επανέρχονται πολύ σύντομα και ακόμη περισσότερα.

Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε όντως να χάσετε βάρος αποτελεσματικά και γιατί όχι ΜΟΝΙΜΑ, απλώς εφαρμόζοντας απλή αριθμητική στο πιάτο σας. Μην εμπιστεύεστε πλέον το «μάτι» όταν σερβίρετε φαγητό, αλλά ξεκινήστε να μετράτε τις ποσότητες των τροφίμων που καταναλώνετε με απλές πρακτικές μεθόδους, χωρίς τη χρήση ζυγαριάς ακριβείας εννοείται. Δείτε πως με τα εξής παραδείγματα:

• Ως συνήθως, ετοιμάζετε για πρωινό ένα μπολ γάλα με δημητριακά, απλώς γέρνοντας το κουτί με τα δημητριακά στο μπολ, τα οποία στη συνέχεια «βρέχετε» με άφθονο γάλα απευθείας από το μπουκάλι. Κίνηση Ματ Νο1: Τοποθετείστε μόνιμα ένα φλιτζάνι τσαγιού μέσα στο κουτί των δημητριακών. Γεμίστε περίπου 3/4 του φλιτζανιού δημητριακά, στη συνέχεια 1 φλιτζάνι ημιαποβουτυρωμένο γάλα και τοποθετείστε τα στο μπολ. Γλιτώνετε έως και 150 θερμίδες ανάλογα με την ποσότητα που τοποθετούσατε αρχικά.

• Γύρω στις 11.00 και ενώ η δουλειά στο γραφείο συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, η «λιγούρα» έρχεται όπως πάντα απρόσκλητη. Ως συνήθως παραγγέλνουμε ένα σάντουιτς σε μακρόστενο ψωμάκι με τυρί και γαλοπούλα ή ζαμπόν και μαγιονέζα. Κίνηση Ματ Νο2: Παραγγέλνουμε τοστ σε τετράγωνες φέτες ψωμιού με τυρί, γαλοπούλα και άφθονη ντομάτα χωρίς μαγιονέζα. Αν πεινάμε ακόμη βγάζουμε και 1 μικρό μήλο ή αχλάδι που είχαμε στο συρτάρι για «ώρα ανάγκης». Γλιτώνετε έως και 100 – 150 θερμίδες.

• Το μεσημέρι σερβίρετε στο μεγάλο πιάτο ένα κομμάτι κρέας (μπριζόλα ή μπιφτέκι ή κοτόπουλο) και 1-2 γεμάτες κουτάλες πουρέ ή ρύζι μέχρι να γεμίσει το πιάτο. Κίνηση Ματ Νο3: Στο μεγάλο πιάτο τοποθετείτε το κρέας σε ποσότητα ίση με τα ¾ της παλάμης του χεριού σας και ακριβώς 1 φλιτζάνι από το συνοδευτικό, ωσότου καλυφθεί η μισή επιφάνεια του πιάτου. Καλύπτετε το υπόλοιπο πιάτο με μια γενναία ποσότητα φρέσκιας σαλάτας με λίγο ελαιόλαδο. Γλιτώνετε έως και 200 θερμίδες.

• Το βράδυ συνήθως αναζητούμε το φαγητό που έμεινε στην κατσαρόλα, συμπληρώνοντας συχνά 1 κομμάτι τυρί και 1 φέτα ψωμί, μια και το «μάτι» δεν χορταίνει εύκολα. Κίνηση Ματ Νο4: Κινηθείτε αυστηρά μεταξύ μιας πολύχρωμης σαλάτας με 1 κομμάτι τυρί (περίπου 2 σπιρτόκουτα) ή κοτόπουλο (μισή παλάμη), μιας ζεστής σούπας με μανιτάρια, λαχανικά και ½ φλιτζάνι ζυμαρικά ή μιας φρουτοσαλάτας (με 2 φρούτα εποχής), 3 κ.σ. γιαούρτι με 2% λιπαρά και κανέλα. Μπορείτε να γλυτώσετε έως και 150 θερμίδες.

Πράγματι, οι υπολογισμοί σας δεν σας ξεγελούν. Η διατροφή σας μειώθηκε κατά 500-600 θερμίδες την ημέρα! Και η μείωση αυτή αρκεί για να μειώσει το βάρος σας τουλάχιστον κατά 0,5 κιλό την εβδομάδα και κατά συνέπεια 2 κιλά το μήνα. Οι παραπάνω υπολογισμοί είναι σίγουρα αδροί. Καταγράφοντας, όμως, για μια εβδομάδα σε ένα ημερολόγιο καθημερινά τα γεύματά σας με τις αντίστοιχες ποσότητες μπορείτε και εσείς κάνοντας απλές και έξυπνες κινήσεις στη διατροφική σας καθημερινότητα με τη βοήθεια του διαιτολόγου σας να δείτε το σώμα σας να αλλάζει χωρίς κόπο, αλλά με το σωστό τρόπο!

Πηγή : http://www.nutrimed.gr