Ο ιατρικός βελονισμός μία από τις εναλλακτικές θεραπείες για τη γυναίκα

images_1mvelonismos-.jpg

Ο ιατρικός βελονισμός αναγνωρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως μια αυτόνομη ή συμπληρωματική θεραπεία για πολλές ασθένειες και διαταραχές που κατέχει εξέχουσα θέση ανάμεσα στις εναλλακτικές θεραπείες. Τις τελευταίες δεκαετίες όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν την δράση του σε μηχανισμούς του νευρικού, ενδοκρινικού και ανοσοποιητικού συστήματος. Πολλές από τις ενδείξεις του αφορούν ιδιαίτερα στον γυναικείο πληθυσμό.

Η αντιμετώπιση του οξέος και χρόνιου πόνου οφείλεται στη παραγωγή αναλγητικών και αντιφλεγμονωδών ουσιών από τον ίδιο μας τον οργανισμό και για αυτό θεωρείται αποτελεσματική θεραπεία στην δυσμηνόρροια, τις κεφαλαλγίες καθώς και σε άλλα επώδυνα σύνδρομα.

Ο βελονισμός είναι ίσως η πιο διαδεδομένη από τις εναλλακτικές θεραπείες

Στη διαχείριση της υπογονιμότητας υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα βελονισμού, τα οποία συνοδεύουν πιθανές εξωσωματικές προσπάθειες, διευκολύνοντας την πρόκληση ωορρηξίας και αυξάνοντας τα ποσοστά εμφύτευσης των γονιμοποιημένων ωαρίων.

Επίσης, μέσω της ρυθμιστικής του δράσης μειώνει σημαντικά την εμφάνιση των εξάψεων κατά την κλιμακτήριο.

Αξίζει να τονίσουμε την σημαντική υποστήριξη που παρέχει στη διακοπή καπνίσματος μειώνοντας την ένταση της στέρησης αλλά και στην απώλεια σωματικού βάρους περιορίζοντας σημαντικά την όρεξη και αυξάνοντας τον κορεσμό.

Τέλος, όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν τον αισθητικό βελονισμό ως μη φαρμακευτική μέθοδο για την βελτίωση του δέρματος, την εξαφάνιση ή μείωση ρυτίδων, την ανόρθωση (lifting) ιστών του προσώπου, καθώς η τοπική του δράση διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και άλλων συστατικών του συνδετικού ιστού.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/