Πόδια όμορφα και υγιή χωρίς κιρσούς και ευρυαγγείες

images_1womanlegs.jpg

Υπάρχουν στα όμορφα πόδια σας ατέλειες που σας στεναχωρούν;  Οι κιρσοί και οι ευρυαγγείες είναι φλεβική πάθηση, εμφανίζονται συχνότερα στις γυναίκες, επηρεάζονται κυρίως από τις ορμονικές μεταβολές και την εγκυμοσύνη και συνεχώς επιδεινώνονται.

Η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο. Συντελούν επίσης, η ορθοστασία, τα περιττά κιλά, η κακή διατροφή και η ηλικία. Οι φλέβες έχουν ειδικές βαλβίδες που κατευθύνουν την κυκλοφορία του αίματος. Όταν αυτές χαλαρώσουν το αίμα λιμνάζει, το τοίχωμα των φλεβών διαστέλλεται και έτσι το μέγεθος τους μεγαλώνει τόσο ώστε να φαίνονται στα πόδια μας. Οι ευρυαγγείες είναι τα μικρά κόκκινα σημάδια στο δέρμα των ποδιών μας και οι κιρσοί είναι οι μεγαλύτερες φλέβες που εξέχουν στα πόδια μας κάτω από το δέρμα. Συνήθως δεν δίνουν συμπτώματα και η μόνη μας ενόχληση είναι η αισθητική. Αποτελούν τα πρώτα στάδια φλεβικής ανεπάρκειας και μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρότερα προβλήματα.

Οι σύγχρονες θεραπείες
Οι σύγχρονες θεραπευτικές τεχνικές έχουν φέρει μεγάλες αλλαγές στη αντιμετώπιση των φλεβικών παθήσεων. Με την μέθοδο της υπερηχογραφικά καθοδηγούμενης Σκληροθεραπείας με αφρό αντιμετωπίζουμε, με μερικές επισκέψεις στο ιατρείο, το πρόβλημα των κιρσών αναίμακτα και με εντυπωσιακά αισθητικά αποτελέσματα. Επίσης η μέθοδος του Ενδοφλεβικού Laser έχει φέρει πραγματική επανάσταση στη θεραπεία των μεγαλύτερων κιρσών που μέχρι πρόσφατα απαιτούσε χειρουργείο. Η θεραπευτική μέθοδος που θα ακολουθήσετε εξαρτάται από το φλεβικό σας πρόβλημα και θα την επιλέξετε μαζί με τον ιατρό σας, αφού σας κάνει λεπτομερείς κλινικές και υπερηχογραφικές εξετάσεις.

Θεραπεία κιρσών
Μικροί και μέτριοι κιρσοί αντιμετωπίζονται στο ιατρείο με την υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη σκληροθεραπεία με αφρό. Η έγχυση των σκληρυντικών αφρών μέσα στους κεντρικούς κιρσούς γίνεται ανώδυνα με μικρές βελόνες, που τις κατευθύνουμε με τη βοήθεια υπερήχων. Οι κιρσοί καταστρέφονται και εξαφανίζονται, με ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα, χωρίς χειρουργείο και τομές. Το σημαντικό πλεονέκτημα της σκληροθεραπείας είναι ότι προσφέρει τα εντυπωσιακά αποτελέσματα χωρίς περιορισμούς στις καθημερινές δραστηριότητες των ασθενών. Τονίζουμε ότι η σκληροθεραπεία θεραπεύει και όλα τα μικρά αντιαισθητικά φλεβίδια που συχνά συνοδεύουν τους κιρσούς, δίνοντας μια ολοκληρωμένη αισθητική θεραπεία.

Σε περιπτώσεις των πιο μεγάλων κιρσών, εφαρμόζουμε τη μέθοδο του ενδοφλεβικού Laser. Με την βοήθεια μιας ίνας laser που την κατευθύνουμε με τους υπερήχους, καταστρέφουμε την κεντρική χαλασμένη φλέβα που δημιουργεί τους κιρσούς. Χωρίς τομές, με τοπική αναισθησία και χωρίς παραμονή στη κλινική. Οι κιρσοί σε λίγο καιρό βελτιώνονται ή εξαφανίζονται. Αν επιθυμούμε τους αφαιρούμε εντελώς με μικροτομές, ή αργότερα με σκληροθεραπεία.

Θεραπεία ευρυαγγειών
Οι ευρυαγγείες είναι αρχικό στάδιο φλεβικής ανεπάρκειας.  Δεν είναι επικίνδυνες και οι πιο πολλοί τις θεραπεύουν για λόγους αισθητικής. Στο χώρο του ιατρείου εγχύουμε με μικροσκοπικές βελόνες μέσα στα χαλασμένα φλεβίδια ειδικές σκληρυντικές ουσίες ή αφρό. Η θεραπεία δεν πονάει, οι ευρυαγγείες καταστρέφονται και εξαφανίζονται και το αισθητικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Δεν τοποθετούνται επίδεσμοι και επιστρέφουμε αμέσως στη εργασία μας. Το πλεονέκτημα της σκληροθεραπείας είναι ότι θεραπεύει σε μερικές επισκέψεις όλα τα μεγέθη ευρυαγγείας (από ροζ έως σκούρα μπλε και πράσινη), καθώς και τα μικρά πράσινα φλεβίδια που συχνά συνυπάρχουν.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/