Ντομάτες γεμιστές με σπανακόριζο

images_0antomates-gemistes-me-spanakorizo-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Ντομάτες 10 τεμ
    Σπανάκι 1 κιλό καθαρισμένο    
    Ελαιόλαδο 150 ml    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο    
    Κρεμμυδάκια φρέσκα 3 ψιλοκομμένα    
    Άνηθος 1/2 ματσάκι    
    Ρύζι Καρολίνα 4 κουταλιές σούπας    
    Αλάτι – πιπέρι
    Νερό 1/2 ποτήρι χλιαρό    

Εκτέλεση

Πλένουμε κι αδειάζουμε τις ντομάτες, την ψίχα από τις ντομάτες την κρατάμε να την χρησιμοποιήσουμε μετά. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι μας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σπανάκι να μαραθεί κι αυτό, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ρύζι,την ψίχα από τις ντομάτες τριμμένη στον τρίφτη , το νερό κι αφήνουμε να ψηθεί για 15 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε τον άνηθο κι ανακατεύουμε. Αλατίζουμε ελαφρώς το εσωτερικό από τις ντομάτες και τις γεμίζουμε με το σπανακόρυζο. Τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και τις περιχύνουμε με λίγο νερό και λίγο λάδι. Τις ψήνουμε στον φούρνο για 15- 20 λεπτά στους 180 βαθμούς ίσα να μαραθούν λίγο.  Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τις απολαμβάνουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/