Η δίαιτα ξεκινάει από το σούπερ μάρκετ

images_0aasuper.jpg

Αναρωτιέστε τι ρόλο μπορεί να παίζει ένας χώρος από τον οποίο απλά ψωνίζουμε τα τρόφιμά μας στην τήρηση ή μη της δίαιτάς μας; Κι όμως, το σούπερ μάρκετ μπορεί να μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας ή αντίθετα να «καταστρέψει» τη δίαιτά μας!

Ανάλογα με το διατροφικό πρόγραμμα απώλειας βάρους που ακολουθεί ο καθένας, η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ «επώδυνη» από ψυχολογικής πλευράς. Και αυτό γιατί διασχίζοντας τα ράφια του σούπερ μάρκετ μπορεί να βρεθεί στη θέση να παλεύει μέσα του για το αν πρέπει ή όχι να αγοράσει όλα όσα βλέπει γύρω του. Φυσικά, όσο πιο αυστηρό και περιοριστικό πρόγραμμα ακολουθεί κάποιος, τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο έχει να θέλει να αγοράσει και να φάει όλα όσα έχει στερηθεί. Αντίθετα, αν κάποιος είχε την τύχη να επισκεφτεί έναν επιστήμονα διαιτολόγο ο οποίος θα του έχει δώσει ένα φυσιολογικό και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής για να χάσει τα κιλά του, τότε αφενός δεν θα νιώθει τόση στέρηση, αφετέρου θα έχει εκπαιδευτεί στο πώς να ψωνίζει σωστά στο σούπερ μάρκετ.

Δύο είναι, λοιπόν, οι πιο βασικοί κανόνες για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ που θα βοηθήσουν στο να αποφύγουμε τύψεις και απογοητεύσεις αν κάνουμε δίαιτα. Ο πρώτος και βασικός είναι το να μην πάμε για ψώνια νηστικοί. Είναι δεδομένο ότι όταν πεινάμε είμαστε πολύ πιο επιρρεπείς στο να αρπάξουμε τα πάντα (που δεν χρειαζόμαστε) από τα ράφια του σούπερ μάρκετ, είτε είμαστε σε δίαιτα είτε όχι. Έτσι, επιλέγουμε να ψωνίσουμε μετά από κάποιο γεύμα μας, π.χ. το πρωινό ή το μεσημεριανό, και αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε τρώμε απλά κάποιο μικρότερο γεύμα/ σνακ, που θα καλύψει μέρος της πείνας μας. Ο δεύτερος βασικός κανόνας είναι φυσικά η λίστα. Η λίστα βοηθάει σημαντικά, όχι μόνο στο βάρος μας αλλά και στην τσέπη μας, μιας και πάμε οργανωμένοι για ψώνια και δεν κάνουμε περιττές και άσκοπες (ή παχυντικές) αγορές.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr