Νεανικό δέρμα και αισθητική χειρουργική

images_aaaaneaniko.jpg

Το σφριγηλό, χωρίς ρυτίδες δέρμα αποτελεί πάντα δείγμα νεότητας. Αυτό όμως ίσως να μην ισχύει και στο μέλλον, καθώς επιστήμονες στην αισθητική χειρουργική ανέπτυξαν μια αόρατη ελαστική μεμβράνη που μπορεί να εφαρμοστεί στο δέρμα για να μειώσει την εμφάνιση των ρυτίδων και να εξαφανίσει τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια.

Μόλις εφαρμοστεί, η ειδική φόρμουλα που είναι σαν τζελ στεγνώνει και σχηματίζει μια «ταινία» που μιμείται τις ιδιότητες της νεανικής επιδερμίδας, σύμφωνα με όσα αναφέρει η επιθεώρηση Nature Materials.

Αν και αυτή τη στιγμή διερευνάται η εμπορική πορεία του προϊόντος ως καλλυντικό οι αμερικανοί επιστήμονες που το δημιούργησαν υποστηρίζουν ότι το «δεύτερο δέρμα» τους μπορεί τελικά να χρησιμοποιηθεί για να παρέχει φαρμακευτική αγωγή και αντηλιακή προστασία.

Η επιστημονική ομάδα από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (το περίφημο ΜΙΤ) έχουν δοκιμάσει το πρωτότυπο προϊόν τους σε μερικούς εθελοντές, εφαρμόζοντάς το κάτω από μάτια, στους βραχίονες και τα πόδια τους.

Το πολυμερές πολυσιλοξάνιο δημιουργήθηκε στο εργαστήριο, χρησιμοποιώντας μόρια σιλικόνης και οξυγόνου σαν δομικά συστατικά. Αν και είναι συνθετικό, έχει σχεδιαστεί για να μιμείται το πραγματικό δέρμα, παρέχοντας ένα προστατευτικό στρώμα που «αναπνέει». Σύμφωνα με τους ερευνητές, το προσωρινό «δέρμα» παγιδεύει την υγρασία και βοηθά στην ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος.

Καθώς το δέρμα γερνάει, γίνεται λιγότερο σφριγηλό και ελαστικό, όμως στα τεστ, το δέρμα που είχε επικαλυφθεί με το ειδικό πολυμερές ήταν περισσότερο ελαστικό από ότι χωρίς αυτό. Και, με γυμνό μάτι, φαίνεται πιο λείο και λιγότερο ρυτιδωμένο.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το προϊόν είναι ουσιαστικά αόρατο, μπορεί να φορεθεί όλη την ημέρα χωρίς να προκαλεί ερεθισμό και μπορεί να αντέξει στον ιδρώτα και τη βροχή. Ωστόσο απαιτούνται περισσότερα τεστ προτού βγει στην κυκλοφορία και θα πρέπει επίσης να πάρει έγκριση ασφαλείας από τις κατάλληλες ρυθμιστικές αρχές.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/