Η αγκαλιά που σταματάει το κλάμα των μωρών!

images_aaababbycry.jpg

Ένας παιδίατρος ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει ένα μυστικό που θα μπορούσε να κάνει εκατομμύρια γονείς πιο ευτυχισμένους: τον τρόπο για να κάνεις ένα μωρό να σταματήσει να κλαίει!

Ο Δρ Ρόμπερτ Χάμιλτον της παιδιατρικής κλινικής Pacific Ocean στην Καλιφόρνια υποστηρίζει ότι η δικής του έμπνευσης τεχνική, που ονόμασε “The Hold” (Το κράτημα, στα ελληνικά), μπορεί να ηρεμήσει ένα ανήσυχο μωρό μέσα σε μερικά μόλις δευτερόλεπτα.

Με εμπειρία 30 χρόνων στην παιδιατρική, ο Δρ Χάμιλτον προτείνει να διπλώσουμε τα χέρια του μωρού που κλαίει μπροστά στο στήθος του και να τα κρατήσουμε εκεί με το ένα μας χέρι.

Χρησιμοποιώντας το άλλο χέρι, κρατάμε το μωρό από τον… ποπό του σε γωνία 45 μοιρών και το κουνάμε απαλά πάνω κάτω: μέσα σε δευτερόλεπτα, το μωρό θα σταματήσει να κλαίει! Σύμφωνα με τον Δρ Χάμιλτον, τα ίδια θετικά αποτελέσματα θα έχουμε και αν απλώς κουνάμε το χέρι που κρατάει το μωρό.

Το μυστικό σύμφωνα με τον Δρ Χάμιλτον είναι να κάνουμε με πολύ ήπιες κινήσεις ό, τι κάνουμε – απότομες ή σπασμωδικές κινήσεις τρομάζουν τα βρέφη που αντιδρούν με περισσότερο κλάμα.

Η τεχνική που προτείνει ο αμερικανός παιδίατρος, λειτουργεί καλύτερα σε βρέφη μέχρι 2-3 μηνών, όταν είναι αρκετά ελαφριά ώστε να συγκρατούνται εύκολα σταθερά στη «μαγική» αυτή θέση. Προσθέτει επίσης ότι είναι καλύτερο να κρατάτε το παιδί με όλη την παλάμη σας και όχι μόνο με τα δάχτυλά σας.

Αν το μωρό δεν σταματάει να κλαίει με αυτή την τεχνική, ο Δρ Χάμιλτον τονίζει ότι μπορεί να πεινάει ή να είναι άρρωστο.

Είναι λοιπόν η τεχνική του Δρ Χάμιλτον το κόλπο που όλοι οι γονείς αναζητούσαν; Ακολουθεί ένα βίντεο με τον παιδίατρο να εκτελεί το «The Hold» για του λόγου το αληθές αλλά για να δείτε και πως ακριβώς γίνεται.

Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/