Τσούξιμο κατα την ούρηση σε νέους ενηλίκους

images_aaourisi.jpg

Η επώδυνη ούρηση αποτελεί ένα συχνό σύμπτωμα, που οδηγεί τον ασθενή στο παθολογικό ιατρείο.

Τα συμπτώματα είναι τσούξιμο, κάψιμο ή πόνος στην ούρηση. Ενίοτε εμφανίζεται μόνο βάρος κατά την ούρηση. Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανίζονται μαζί ή μεμονωμένα.

Παρά το γεγονός ότι με την αύξηση της ηλικίας, τα αίτια που προκαλούν τα συμπτώματα είναι ποικίλα, στα νέα άτομα ηλικίας κάτω των τριανταπέντε ετών, η αιτία είναι συνήθως φλεγμονές από μικρόβια, μύκητες ή ειδικά λοιμογόνα. Τα πιο συνήθη κοινά λοιμογόνα, που απομονώνονται σε καλλιέργειες, είναι το κολοβακτηρίδιο, στελέχη σταφυλόκοκκου, ο πρωτέας.

Είναι σημαντικό κατά την ιατρική εξέταση, εκτός από τη σωστή θεραπεία εκρίζωσης, που αποτρέπει πιθανές μελλοντικές υποτροπές, να αποκλείονται επικίνδυνα νοσήματα και καταστάσεις, που συναντούμε σε αυτές τις ομάδες ηλικιών:

1. Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Νοσήματα από ειδικά παθογόνα, πολλές φορές μιμούνται την απλή κυστίτιδα. Τα ειδικά παθογόνα απαιτούν ειδικές εξετάσεις και ειδικά σχήματα αντιβιοτικών για να μην οδηγήσουν σε σοβαρή βλάβη του ουροποιογεννητικού συστήματος και στειρότητα.

2. Η εγκυμοσύνη

Συμπτώματα με δυσουρία, μπορεί να είναι τα πρώτα συμπτώματα της κύησης. Αρκετά αντιβιοτικά έχουν απόλυτη αντένδειξη στην περίπτωση αυτή.

3. Η επέκταση της φλεγμονής στο νεφρό ή οι ανατομικές βλάβες του ουροποιητικού που προκαλούν συχνές φλεγμονές

Η ανιούσα επέκταση της φλεγμονής ή η υποτροπιάζουσα φλεγμονή λόγω τοπικών ανωμαλιών, εάν δεν αντιμετωπιστούν με ενισχυμένα σχήματα θεραπείας, μπορεί να προκαλέσουν νεφρική βλάβη.

4. Οι καταστάσεις, που προκαλούν εξασθένηση του ανοσοποιητικού, χωρίς άλλα συμπτώματα

Η άνοδος του σακχάρου του αίματος, αποτελεί το πιο κοινό αίτιο της κατηγορίας σε νέου ενηλίκους.

Πηγή : http://anastasiamoschovaki1.blogspot.gr/