Κουλούρια πιπεράτα

images_koulouria-piperata-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ    
    Κασσέρι 200 γρ τριμμένο    
    Βούτυρο 250 γρ    
    Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Αυγό 1 τεμ χωριστά το ασπράδι από τον κρόκο    
    Πιπέρι κόκκινο 1/2 κουταλάκι γλυκού    

Εκτέλεση

Λιώνουμε ελαφρώς το βούτυρο. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,το λιωμένο βούτυρο,το αλάτι,το πιπέρι, το ασπράδι του αυγού (τον κρόκο τον κρατάμε για να τα αλείψουμε στο τέλος) και τα 150 γρ κασσέρι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μας μαζί καλά και αφήνουμε την ζύμη  στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στην συνέχεια πλάθουμε την ζύμη μας σε στενόμακρα κουλούρια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα και τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού διαλυμένο με λίγο νερό. Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο κασσέρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν (ανάλογα τον φούρνο μας).

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/